Illig Bloed: verschil tussen versies

Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
veranderienge 266072 van 109.133.26.247 were weggedoan
Geen bewerkingssamenvatting
Regel 2:
't '''Illig bloed''' es e reliekwieë in [[Brugge]].
[[Ofbeeldienge:Procession of the Precious Blood of Jesus Christ-The Blood 50.JPG|thumb|Illig Bloed]]
Deurda [[Brugge]] in de [[middelêeuwn]] zo’n importente stad was, zyn der doa styf veel relikwieën binn gekommn. Ênen doavan is, volgens 't volksgeloof, ’t bloed van [[Jezus van Nazareth]]. De kapelle woar dat die relikwie bewoard wordt is nateurlik een antrrekkiengeantrekkienge vo de oenderdduzende toeristn, moa 't is toch ook nog oltyd een platse van volksdevotie.
 
Volgens da ze zeggen et [[Diederik van den Elzas]], [[groafgraaf van Vloandern]], ’t Illig Bloed in 1150 meegebrocht uut ’t Illig land. Je zoed da van ze schonbroere, keunink Boudewijn III van Jeruzalem, gekregen en.
 
T'er zyn d'er pertang die eerder peinzen da de relikwie van ’t Illig Bloed e cadeau was van [[Boudewyn IX van Vloandern]]. Dat was de Vlamsche graaf die ip de 16ste meie [[1204]], achter de vierde [[kruustocht]], keizer van Constantinopel gekroand wierd. In Constantinopel aan ze styf vele reliekwies die te maken aan mè [[Christus]] en die ol 't hope lagen in 't paleis van de keizere. De maniere woarup da de koker in bergkristol geslepen is, wyst er ip dat ie van Constantinopel komt.