Brugse Mettn: verschil tussen versies

Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Filibertus (discuusjeblad | bydroagn)
kGeen bewerkingssamenvatting
Regel 8:
<p>
Da begost de Franse keunink ollemolle zwoar up zun eupen te werken en dorom liet ie in hèèl [[Vrankrik|Frankriek]] iederèèn uproepen vo un leger te formeren oender leidinge van Robert van Artois.
Oendertussen trokt de Franse landvoogd, Jacques de Châtillon, met un leger van 800 gepanserde ruters en 300 voetsoldoaten no Brugge. De Bruggeliengen kregen schrik en begosten met em t’ oenderandelen en kosten azo verkriegen dan de tegenstanders van de keunink de stad mochten verloaten.
<p>
==Den 17ste18ste meie 1302==
 
In de vroege nuchtend van de [[1718 meie|17ste18ste meie]] 1302 droengen de déé die de dag dervoaren Brugge verloaten aan de stad were binnen. Ze werden dobie golpen deur de simptiesanten die achtergebleven woaren. Overoal in de stad werden de Franse en under medestanders angevollen en vermôord, dikwils bist dan ze nog in under bedde lagen. Wien da under striedkreet en wachtwoord ‘Schild en Vriend’ nie kost utspreken werd oeneroepelik de kele overgesneen. In totaal werden bina 1500 Franse en Leliaards (name voa de keuningsgezinde partieë) utgemoard. Jaccques de Châttillon kost mo zuste ut de stad oentsnappen.
<p>
Vo de Bruggeliengen was ’t dudelik da de Franse keunink un dergelike vernederienge nie oengestraft gieng loaten. Doarom brochten oak ziender un leger up de bèèn, da angevuld met ridders en milities van andere dèlen van Vloanderen up [[11 juli]] in de [[Guld'nspoornslag]] 't Franse leger versloeg.