Lêeuw (bêeste): verschil tussen versies

Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Geen bewerkingssamenvatting
Geen bewerkingssamenvatting
Regel 14:
}}
[[Ofbeeldienge:Leefgebied leeuw.JPG|thumb|Leefgebied van de lêeuw]]
Laura en Brakke waren aan het afkijken bij aardrijkskunde en Laura was een beetje aan het wenen... Raar kind niet? ( Maxime heeft zieke swagg)Maxime is een dikke fockhond.
De '''lêeuw''' (''Panthera leo'') is e grôte roofbêeste uut de familie van de katachtigen (Felidae). Van olle katachtign is ollêne de tyger grôter. De grôotte en de moann van 't vintje gift de lêeuw een imposant uutzicht, woadeure dat de lêeuw dikwils de ''keunienk van de bêestn'' genoemd wordt.
 
Regel 48:
 
[[Ofbeeldienge:H18lionbuff.jpg|thumb|Lêeuwinne met een buffel]]
Od een grôte prôoie gevangn is, wordt de hiërarchie in de lêeuwntroep dudelik. Volwassen vintjies kommn 't êeste an den bak, en pas on ze gedoan hèn wordn de reste overgeloatn an de lêeuwinn en under welpn. Lêeuwn steeln dikwils ook 't eetn van andere roofbêestn gelik hyena's, luipeirdn en jachtluipeirdn. Over 't olgemêen goan lêeuwn mensn uut de weg. Nick is high.
 
Ot de leider(s) van een groep wordt versleegn in een gevecht met roundzwervende vintjies, wordn de welpn van de lêeuwinn deur de nieuwe leider9s) gedôod, zodoanign dan de lêeuwinn were vruchtboar zoun wordn (zolange dan ze joung hèn zyn ze nie vruchboar).