Brugse Mettn: verschil tussen versies

Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Filibertus (discuusjeblad | bydroagn)
kGeen bewerkingssamenvatting
Foroa (discuusjeblad | bydroagn)
Regel 3:
==Inleidienge==
 
In ’t voarjoarvôorjoar van [[1302]] begost hèèl Vloanderen stilan in upstand te kommen tegen de Franse keunink [[Filips de Schone]]. Up [[2 april]] kwâmen de [[Gent | Gense]] ambachten in upstand tegen de poarterspôorters die moesten vluchten in ’t Gravenstèèn.
<p>
Begin meie was Willem van Gulik, klèènzeune van [[Gwijde van Dampierre]], de Vlamse Graaf die nog oltid in Frankriek gevang’n zat, in [[Brugge]] angekomen wo dat ie em verènigde me [[Pieter de Coninck]], anvoerder van de Brugse upstandeliengen. Ze trokken èèst no [[Siesele]] en Moale. Un groeptje oender leidinge van Jan Breidel en den [[tempeliers | tempelier]] Willem van Boenhem veroverde ’t kastèèl van Moale en slachtte ’t Franse garnizoen die do gelegerd was volledig af.
Regel 10:
Oendertussen trokt de Franse landvoogd, Jacques de Châtillon, met un leger van 800 gepanserde ruters en 300 voetsoldoaten no Brugge. De Bruggeliengen kregen schrik en begosten met em t’ oenderandelen en kosten azo verkriegen dan de tegenstanders van de keunink de stad mochten verloaten.
<p>
 
==Den 18ste meie 1302==