Zworte mêze: verschil tussen versies

Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
→‎Externe koppelienge: {{commonscat|Periparus ater}}
Twynkel (discuusjeblad | bydroagn)
Regel 23:
't Zyn veugels die surtout zot zyn van noaldboomn, ol zittn z'oek wel in gemiengelde busschn, ol gon ze toune oek surtout zoekn achter de noaldboomn. Surtout in West- en Zuud-[[Europa]] kuj z'oek viendn in loofbusschn en in parkn en hovetjes.
 
Ze leevn in verre hêel Europa (ollêne nie up Ysland, 't nôordn van Scandinavië, stikkn van Rusland, Moldavië, Roemenië en Oekraïne en e stiksje in [[Spanje]] en [[Portugal]]), ze zittn oek nog in de Kaukasus, e populoasje die deurelopt nor Iran, [[Turkeye]], [[Syrië]], Libanon, Jordanië en Israël. In [[Afrika]] zittn ze ollêne mor in twêe populoasjes: êen in Marokko en êen in Algereye-Tunesië. In Azië leevn der veugels in Centroal-Rusland, Kazachstan, Kirgizië, Mongolië, China, Nepal, Bhutan, India, Myanmar, Bangladesh, Taiwan en Japan.
 
In [[West-Vloandern]] zyn ze surtout te viendn in 't zuudn van de provinsje (de striepe van [[Poperienge]] toet an [[Anzegem]]-[[Oavelgem]], an de kust en e striepe van [[Oostende]] over [[Brugge]] nor [[Ôost-Vloandern]] en ezo e bitje no 't zuudn.