Union des Francophones: verschil tussen versies

Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
nieuw blad: De '''Union des Francophones''' (UF, ''Unie van Franstoalign'') is ê Franstoalige êeniedslyste die meedôet an de regionoale (Vlaamse), provincioale en gemeentelikke verkîeziengn i...
 
Regel 1:
De '''Union des Francophones''' (UF, ''Unie van Franstoalign'') is ê Franstoalige êeniedslyste die meedôet an de regionoale (Vlaamse), provincioale en gemeentelikke verkîeziengn in de [[provinsje]] [[Vlaams-Brabant]]. Ze richt zicheur voroal ip Franstoaligen die in de Vlaamse Rand roend [[Brussel]] weun'n. Die lyste is een samenwerkienge van de voarnoamste Franstalige partyen: Mouvement Réformateur (MR), Fédéralistes Démocrates Francophones (FDF), Centre démocrate humaniste (cdH) en de Parti Socialiste (PS).
 
De partyeparty êd êen zetel in't [[Vlaams Parlement]], en vuuve in de provinsjeroad van Vlaams-Brabant. Er zyn vîer Franstoalige [[burgemêester]]s in [[Vloanderen]]: Arnold d'Oreye de Lantremange van't FDF in Kroainem, Damien Thiéry van't FDF in Linkebeke, Myriam Delacroix-Rolin van't cdH in Sint-Genesius-Rode en François van Hoobrouck d'Aspre van den MR in Wezembeek-Oppem.
 
== Vlaams Parlement ==
Sinds d'invoerienge van de rechtstreekse verkîeziengn in 1995 oalde de partye met Christian Van Eyken (FDF) iedere kêe êen zetel in't Vlaams Parlement.
 
 
[[Categorie:Polletieke party]]