Union des Francophones: verschil tussen versies

Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
sp, linkfix, recat
Regel 1:
De '''Union des Francophones''' (UF, ''Unie van Franstoalign'') is êe Franstoalige êeniedslysteêeneidslyste die meedôetmeedoet an de regionoale (VlaamseVlamse), provincioale en gemeentelikke verkîeziengnverkieziengn in de [[provinsje]] [[VlaamsVlams-Brabant]]. Ze richt eur voroal ip Franstoaligen die in de VlaamseVlamse Rand roendround [[Brussel]] weun'nweunn. Die lyste is een samenwerkienge van de voarnoamste Franstalige partyen: Mouvement Réformateur (MR), Fédéralistes Démocrates Francophones (FDF), Centre démocrate humaniste (cdH) en de Parti Socialiste (PS).
 
De party êdet êen zetel in 't [[VlaamsVlams Parlement]], en vuuvevuve in de provinsjeroad van VlaamsVlams-Brabant. Er zyn vîervier Franstoalige [[burgemêester]]s in [[VloanderenVloandern]]: Arnold d'Oreye de Lantremange van 't FDF in Kroainem, Damien Thiéry van't FDFden MR in LinkebekeLinkebeek, Myriam Delacroix-Rolin van 't cdH in Sint-Genesius-Rode en François van Hoobrouck d'Aspre van den MR in Wezembeek-Oppem.
 
== VlaamsVlams Parlement ==
Sinds d'invoerienge van de rechtstreekse verkîeziengnverkieziengn in 1995 oalde de partye met Christian Van Eyken (FDF) iedere kêe êen zetel in 't VlaamsVlams Parlement.
 
[[Categorie:PolletiekeBelgische polletieke party]]
 
[[Categorie:Polletieke party]]