Môorsele: verschil tussen versies

Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
k wikisyntax in 't West-Vlams
LimoWreck (discuusjeblad | bydroagn)
k -NE geleuter eruit + LAND
Regel 1:
'''Môorsele''' (Nederlands: ''Moorsele'') is e dorpsje in de [[België|Belgische]] provinsje [[West-Vloandern]] en e [[dêelgemêente]] van [[Wevelgem]]. 't Ligt tussn 't platteland en de stedelike den periferie van [[Kortrik]].
'''Môorsele''' (Nederlands: ''Moorsele'') is een klêene dêelgemêente van [[Wevelgem]] moar eit zekers een eigenheid. Het es zekers landelijk maar ligt ôok een stuk an den periferiek van [[Kortrik]]. Als Môorsjèlenaere est van belang van te weetn woa dan de cafés liggen (De Krôone, 't Gedacht, De Platse, Den Bascuul (= jeugdhus), 't jaar 30, De Carlton, De linde, De Litanie, De Xiringuito).
 
<br>Belangrik zin ôok de dorpsfiguren lik bivoorbeeld: Bernard van de Krôone, Dronke Vandaele, Dréten. <br>Belangrikste festiviteiten zin: fjèste ip de platse (begin juli), Klein Tokyo -fêeste (eind augustus).
<br>VoorD'er de reste es eris ôok nog een hoevemuseum en een skôon vélopad noa [[Beitem]] toe, wuk datr eignlijk vroeger een ode tringroute woas (wel veel leuke boantjes om met de vélo te doen).
<br>Het verêenigingsleven is ôok vullen bak met bivorbeeld: den tonêelkring "ôger ip", d'oude rekkers, de chiro, de behaarde borsten, de kwb enzomeer.
<br>Voor de reste es er ôok nog een hoevemuseum en een skôon vélopad noa [[Beitem]] toe, wuk datr eignlijk vroeger een ode tringroute woas (wel veel leuke boantjes om met de vélo te doen).
 
[[Categorie:Plekke in West-Vloandern]]