Bourgondische ertoogn: verschil tussen versies

Geen verandering in de grootte ,  6 jaar geleden
In de geschienisse van de [[Nederlandn]] hen de '''Bourgondische hertoogn''' e belangrikke rolle gespeeld in 't centraliseern van de macht over de verschillige groafschappn, hertogdommn en prinsbisdommn.
 
==’t BegunBehun==
AchterAhter ‘t [[VerdragVerdrah van Verdun]] in [[843]] wierd et Frankisch Ryk van [[Lodewyk den Vroomn]] verdêeld ounder zyn zeuns, woaby dat ‘t nôordwestelik stik van [[BourgondiërsBourhondiërs|BourgondiëBourhondië]] by [[West-Francië]] kwam en ’t ôostelik stik by [[Middn-Francië]].
 
‘t Klêenste nôord-westelik stik van [[Karel den Kletsn]] laglah ten westn van de Saone-riviere en wierd officieel ''regnum burgundiae'' genoemdhenoemd. In 880 goavnhoavn de broers [[Lodewyk III van West-Francië|Lodewyk III]] en [[Karloman van West-Francië|Karloman]] van West-Francië den titel van groafhroaf van Autun an Richard Justiciarius, e schonbroere van Karel den Kletsn. Ounder Karel den Simpeln versterkte Richard nognoh zyn gezaghezah deur overwinniengnoverwinnienhn teegnteehn de VikingsVikinhs en in 918 krêegtkrêeht ’n ook den titel van hertoghertoh en da miek hem den êestn hertoghertoh van BourgondiëBourhondië
 
===Huus Bosonidn===
Jan II van Frankryk (1361-1364) gift ’t hertogdom an zyn zeune [[Filips den Stoutn]] (1364-1404)
{{Patrôon:Geschiedenisse van de Lege Landn}}
 
==Margaretha van Male en Filips den Stoutn==
De Bourgondische periode wier voe Vlaandern ingezet met de trouw van d'erfdochter van de Vlamse graaf [[Lodewyk van Male]]. Margaretha van Male trouwde met [[Filips den Stoutn]]. Em was de broere van de Fransche keunink. Margaretha en Filips wiern graaf en gravinne in 1384.
Anonieme gebruiker