Poortersloge: verschil tussen versies

Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
{{commonscat|Poortersloge}}, +vertoalienge, leestêkens
- nieuwe foutn
Regel 32:
 
't Zelfste joar, in 1417 krêegn ze de toeloatienge vo buutn an 't gebouw in de gevel, ip den hoek van de Zuuderstroate (nu d’Academiestroate) en de Sint-Jansbrugge, ‘t beeld van under ''Bertjie van de loge'' die ‘t woapnschild vastoudt, an te briengn. ‘t Bertje stoat er nog.
[[Ofbeeldienge:Gerard David 007.jpg|thumb|Lienksboovn: de Poortersloge, detail uut 't ''ÔordeelOordeel van Cambyses'' (1498) deur [[Gerard David]]]]
 
In moarte 1443 dêe Lodewyk van Gruuthuse vo den eeste kèe mee an tt't steekspel van de Wittn Beir. Je dêe ook mee in 1447, 1448 en 1450.
[[Anton van Bourgondië]], de bastoardzeune van [[Filips den Goein]], dêe ieder joar mee van 1454 tout 1458 en loater ook nog e poar kèes. Filips den Goein, Karel den Stoutn, Maria van Bourgondie en Maximiliaan van Oostnryk kwoamn kykn no de tornooin.
't grôotsteGrotste tornooi was da van de ''Goudn Boom'' van 3 tout 11 juli 1468, vo den trouw van [[Karel den Stoutn]] en [[Margaretha van York]].
 
Der was e nauwe soamnwerkienge tusschn Brugge en [[Rysel]], die ook joarliks in februoari e tornooi, l' Espinette, organiseerde. 't Gezelschap van de Wittn Beir gienk no de steekspeeln in Rysel en zynder kwoamn no Brugge. Ze giengn ook no steekspeeln in [[Brussel]], [[Gent]], [[Doornik]] en [[Mecheln]].