RV Zeeleeuw: verschil tussen versies

8 bytes toegevoegd ,  6 jaar geleden
geen bewerkingssamenvatting
k (Bot: Migrating 3 interwiki links, now provided by Wikidata on d:q2555032 (translate me))
De '''RV Zeeleeuw''' was 'n oundrezoeksschip da' van [[1999]] toe [[juni]] [[2012]] voarde vô de Vlamsche overheidsrêedery VLOOT, 'n oundredêel van 't Agentschap vô Maritieme Dienstverlêenienge en [[Kust]]e (MDK). 't Schip wierd ommegebouwd toe een voartuug vô zêeweetnschapplik oundrezoek van 't [[Vlams Instituut vô de Zêe]] (VLIZ). Van [[1977]] toe 1999 was 't e lôodsbôote, de ''Loodsboot 2'' die zowel vanuut [[Ostende]] lik vanuut Vlissiengn wierd ingeschaakld.
 
't Schip voer vô weetnschapplik oundrezoek in de Belgische maritieme woatrs mor ook in de [[Vrankryk|Fransche]] en [[Olland|Ollansche]] kustwoatrs, en in de Westreschelde[[Westerschelde]]. Dr wierdn verschillnd' ipdrachtn vulbrocht, woaroundre e moandliksche reize vô weetnschapplikke meetienge van omgeeviengsparameetrs en zêe[[Veugel|veugle]]-telliengn.
 
Vôdre wierd de boodmfauna oundrezocht, wierdn al de meetiengn gedoan die nasjonaal en intrenasjonaal verplicht zyn lik vô de Koadrerichtlyne Woatre. Ook wierdn de gevolgn oundrezocht vô de leef-omgeevienge van de [[Windmeuln|wiendmeuln]]parkn ip de [[Thorntonbank|Thornton]]- en [[Blighbank]]. Weetnschapprs van de Vlamsche weetnschapplikke instituutn en universiteitn kostn’ voartyd anvraagn.
 
't Schip wierd in juni 2012 vervangn deur de "RV [[Simon Stevin]]", die gebouwd wierd deur de matschappy ''Damen Shipyards Group'' uut [[Gorinchem]] in Olland.
 
==Eksterne koppliengn’==
4.064

bewerkingen