Archaeopteryx: verschil tussen versies

Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Geen bewerkingssamenvatting
Antoine.01 (discuusjeblad | bydroagn)
Regel 47:
Bestoande uut een rompe, 't Maxbergexemploar was ountdekt in 1956 of 1958 teegn Langenaltheim en beschreevn in 1959, en olhoewel dat het ôois stound g'exposèrd in 't Maxbergmuseum in Solnhofen, is 't nu vermist, meugeliks gestooln of verkocht.
[[Ofbeeldienge:ArchaeopteryxHaarlem.JPG|thumb|Haarlemexemploar]]
Het Haarlemexemploar (ook gekend as het Teylerexemploar) was ountdekt in 1855 teegn Riedenburg en up 't moment zelve beschreevn as ''Pterodactylus crassipes''. In 1970 wierd het herkend deur John Ostrom as een exemploar van ''Archaeopteryx'' en 't beviendt hem vo den ogenblik in 't Teylermuseum in [[Haarlem]]. 't Is êen van de minst volledige exemploarn, en bestoat uut een poar oarmn en bêenn en een poar nekwervels en ribbn.
 
't Eichstättexemploar was in 1951 of 1955 ountdekt teegn Workerszell en beschreevn deur Peter Wellnhofer in 1974. Vo den ogenblik lig het in 't Juramuseum in Eichstätt, en 't is 't klêenste exemploar, met up êen na de best bewoarde kop.
Regel 103:
 
=== ''Archaeopteryx'' en ''Protoavis'' ===
In 1984 ountdekte Sankar Chatterjee fossieln woavan dat je in 1991 beweirde dan ze behôordn an een veugel die veel ouder was dan ''Archaeopteryx'' (210 toet 225 miljoen joar oud) en dat je ''Protoavis'' noemdige. De fossieln zyn echter nie goed bewoard, en gevoundn in verschillende plekkn, zodoanig dan de mêeste wetenschappers de beweirienge verwerpn.
 
== Externe koppelienge ==