Donau: verschil tussen versies

27 bytes toegevoegd ,  5 jaar geleden
geen bewerkingssamenvatting
[[ofbeeldienge:Karte Donau.png|thumb|De riviere de Donau in Europa]]
[[ofbeeldienge:Donau-Wien-UNOcity.jpg|thumb|De Donau in [[Weenn]], up deden achtergrond deachterground UNO-City]]
 
De '''Donau''' is met 2414 kilometers opde êen natwidde langste riviernriviere van [[Europa]] achter de Wolga. De riviere ontspringtountspriengt in 't Zwarte Woud naachter samenvloeiingsoamnvloeiienge van de Brigach en de Breg in Donaueschingn in [[Duutsland]]. StedenSteedn alslik [[Weenn]], Bratislava, Boedapest en Belgrado liggenliggn an de Donau. De Donau is eene gemengde riviere, datda betekentbetêkent datda hyze gevoed wordt deur smelt[[woater]] en regenreegn. De riviere is een belangryke voarroute voervoe de scheepvoart, de visseryvisschery en 't toerisme. In 1992 werdwierd de Donau deur middel van 't Reyn-Main-Donaukanoal met de Main en de [[Reyn]] verbondenverboundn. ZoAzzo kwam 't er eene nieuwe voarroute tussntusschn de [[Nôordzêe]] en de Zwarte Zêe toet stand.
 
De riviere de Donau is in drieën verdeeldverdêeld wat dat de noame betreft: de "''Boven Boovn-Donau''" deze lôoptlopt van Kelheim toet Passau 188 km, van Passau toet Linz 91 km, van Linz toet Weenn 206 km en van Weenn toet Gönyű 138 km. Dan deDe "''Middn -Donau''", die lôoptlopt van Gönyű toet BudapestBoedapest 144 km, BudapestBoedapest toet Moldova Veke 599 km en Moldova Veke toet Turnu-Severin 117 km. Plus deDe "''Beneden Beneedn-Donau''" die lôoptlopt van Turnu Severin toet Brăila 761 km en van Brăila toet Sulina 170 km.<ref>[http://informatie.binnenvaart.nl/thema/donau De Donau ] informatie.binnenvaart.nl</ref>
 
==Landn woar dat de Donau deure strôomt==
VanofDe Donau strôomt vanof 1,4 km ten ôostenôostn van Donaueschingn in Duutsland deur [[Ôostnryk]], [[Slovakeye]], [[Hongareye]], [[Kroatië]], [[Servië]], [[Bulgareye]], [[Roemenië]], [[Moldavië]], [[Oekraïne]] en via de Donaudelta moundt hyze uut in de Zwarte Zêe.
 
==Geschiedenisse van de Donau==
Al in de 7e êeuwe voervoe [[Christus]] voardevoardn d'oude Griekn vanof de Zwarte Zêe de Donau up.
 
{{Commonscat|Danube|Donau}}
23.326

bewerkingen