Richard van Bourgondië: verschil tussen versies

Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Pastel (discuusjeblad | bydroagn)
Geen bewerkingssamenvatting
Pastel (discuusjeblad | bydroagn)
Geen bewerkingssamenvatting
Regel 9:
| moeder = Richardis of Richildis,<br />dochter van [[Boso den Oudn]]
}}
'''Richard van Bourgondië''' of '''Richard Justiciarius''' (de rechtsbrienger) († [[921]]), van de familie van de [[Bosoniedn]], was groaf van Autun van 880 en den êestn [[hertog van Bourgondië]] van (918-921).
 
Je was e zeune van groaf [[Bivinus van Vienne]] en e broere van [[Boso van Provence]]. Zyn zuster Richildis was de twidde vrouwe van [[Karel de Kletsn]].
 
In 880 gaf [[Karloman van West-Francië]] hem et groafschap Autun. Achter den dôod van [[Karel den Dikkn]] in 888 steundegt ie [[Rudolf I van Bourgondië|Rudolf I]] vo keunienk van Ipper-Bourgondië te kommn en je trouwde mè zyn zuster [[Adelaide van Auxerre|Adelaide]], dochter van KoenroadKonrad II van Auxerre van 't [[Huus Welfn]].
 
Oender [[Karel de Simpeln]] krêegt ie mêer en mêer te zeggn deur zyn overwinniengn ip de [[Vikings]] en deur zyn reputoasje van ''Rechtsbrienger''. In 911 hielpt ie mee an d’overwinnienge ip [[Rollo]] in de Slag van Chartres en in 918 krêegt ie den titel van hertog: ''dux Burgundionem'' of ''dux Burgundiae''.
 
== Vrouwe en jounges ==
In 888 ist ’n getrouwd met [[Adelaide van Auxerre]]. Under jounges:
* [[Rudolf van West-Francië|Rudolf/Raoul]], zyn ipvolger en loater keunienk van [[West-Francië]]
* Hugo de Zwartn, loater hertog van Bourgondië