Robbrecht van der Buerse: verschil tussen versies

Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Forstbirdo (discuusjeblad | bydroagn)
Geen bewerkingssamenvatting
Forstbirdo (discuusjeblad | bydroagn)
Geen bewerkingssamenvatting
Regel 2:
'''Robbrecht van der Buerse''' (ca. [[1265]] – ca. [[1319]]) was e telge uut de vôoranstoande Brugsche famielje Van der Beurze.
 
In de bronn wordt y ook beschreevn lik Robbrechts van der Bursen, Robiers de le Bourse (Frans) of S. Roberti de Bursa (Middel[[latyn]]Middellatyn) <ref> {{nl}} de Smet, Jozef 1930 : "De Inrichting van de Poorterlijke Ruiterij te Brugge in 1292 en haar Indeeling in Gezindheden in 1302" in ''Verslagen en mededelingen van de Koninklijke Vlaamse Academie voor Taal- en Letterkunde 1930'' Koninklijke Vlaamsche Academie voor Taal- en Letterkunde, Gent, blz. 496 </ref>.
 
==Leevnslôop==
Regel 11:
In [[1302]] werd zijn party versloagn in de [[Guldnspoornslag|Guldnspôornslag]] en wierden Robbrecht zyn eigendommn angesleegn. Oendre de goedren waaruut de stad Brugge inkomsten inde van 1302 tot [[1305]], wastr ook 't ''[[Oede Beurze-pling (Brugge)|Uus Ter Beurze]]'' (da in [[1292]] vo 't êest beschreevn is oendre de [[Latyn|Latynsche]] uusnoame ''Bursa''). Dankzy 't Verdrag van Athis-sur-Orge krêegn de Leeljoars echtre amnestie en koste Robbrecht zyn êrbergn weer in bezit krygn.
 
De moaklaars, die mê veeln addn dêelgenommn an de Guldenspôornslag en twêe joar loatre an de slag by Pevelenberg, wierdn begunstigd mê niewe vôorrechtn (statuut van 1303). De ''hosteliers'' zoagn undre verplicht vo lid te worden van 't ambacht van de moakloars<ref> {{nl}} Van den Abeele, Andries & Catry, Michaël 1992 :
[http://users.skynet.be/sb176943/AndriesVandenAbeele/AVDA273.htm Makelaars en handelaars. Van middeleeuwse nering der makelaars naar moderne kamer van koophandel in het XVIIde-eeuwse Brugge]</ref>. Da weerield Robbrecht zyn zoakn nie van goed te droajn.