Elisa Waut: verschil tussen versies

Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Aanvulling discografie
Geen bewerkingssamenvatting
Regel 1:
{{veranderplat|Brugs}}
[[Ofbeeldienge:Elsje_Helewaut_675.jpg|thumb|<center>Elsje Helewaut (2008) in de Ark van Zarren]]
 
'''Elisa Waut''' es nen [[West-Vloandern|West-Vlamsche]] muziekgroep die in de joarn '80 en '90 succes oat in [[België]].
 
==Geschiedenisse==
De groupgroep es begonn toen da de broere en zuster Hans en Els Helewaut tôopegingn met de basspeler ChertChery Derycke, die van [[Red Zebra]] overkwam. Udder bekendeid kreegn ze deurda ze [[Humo's Rock Rally]] wounn in 1984. Z'ein tot in 1985 gewacht voo uddern debuut mini-LP uut te bringn mè zes nummers ip 'Elisa Waut'. Ze lietn udder kenn deur gevoelige poppy nummers me een bitje jazz in. Ze moakn nog vier geweune ploatn, om in 1990 te stoppn. Els en Hans outn nen ''Bodyshop'' winkel oopn in 't centrum va [[Brugge]]. In 1995 keun ze't nie loatn, en bringn ze een nieuwe CD uut: Angelus. Inen in 1998 koomt de (vôorlopig?) latstn CD uutMystica.
 
Els en Hans ieldn êest nen ''Bodyshop'' wienkel oopn in 't centrum van [[Brugge]]. Elsje Helewaut bouwde doarachter t'hope met eur partner Chery een oude boerderye in [[Zarrn]] omme toet de bed & breakfast "Ark van Zarren". D' openienge was in 2003. Z' en ook e gelyknoamige wienkel in Brugge ip de plekke van de vroegere Bodyshop.
==Bezettienge==
*Els Helewaut: zang