Hendrik Pickery: verschil tussen versies

Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Addbot (discuusjeblad | bydroagn)
kGeen bewerkingssamenvatting
Forstbirdo (discuusjeblad | bydroagn)
Geen bewerkingssamenvatting
Regel 3:
'''Hendrik Pickery''' ([[Brugge]], [[17 september]] [[1828]] - [[27 juli]] [[1894]]) was e [[beeldhouwer]] en lêroare an d'Academie vo Schône Kunstn in Brugge.
== Leevn ==
Hendrik Pickery was de zeune van bakker Albert Pickery en Barbara Dubois. De bakkerye, die êest gevestigd was an de [[Langereie]] (ip den hoek van de Klêne Nieuwstroate) en loater an den [[Eiermarkt (Brugge)|Eiermarkt]] (nu Café de Pick), was surtout gekend vo zyn amandelbrôod en ''Noeuds de Bruges'' of ''Brugse achten''.
Voader Pickery zag achter een ende da zyn zeune mêer g'interesseerd was in beeldn moakn of in de bakkerstiel en je mocht goan studeern an de Brugse Academie vo Schône Kunstn, die ton gevestigd was in de [[Poortersloge]] in d'Academiestroate. Je was nie allêne beeldhouwer mor êest ook schilder. Van 1850 tout 1855 giengt 'n ton noa d'Academie vo Schône Kunstn in [[Antwerpn]]. Je volgde doa de lessn beeldhouwkunde en je wierd vermeld by de beste lêerliengn.
Je trouwde met de bakkersdochter Mathilde Vanneste, en z'han zes jounges, vuuf zeuns en e dochter. Hunder oudste zeune Gustaaf ([[1862]]-[[1921]]), is ook beeldhouwer gewordn.