Sint-Salvatorskateedroale: verschil tussen versies

Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Forstbirdo (discuusjeblad | bydroagn)
Geen bewerkingssamenvatting
Forstbirdo (discuusjeblad | bydroagn)
Geen bewerkingssamenvatting
Regel 30:
=====1480-1550: kôoroemgank en stroalkapelln=====
Achtre e derde brand in [[1358]] wierd by de ripparoasje de kerke vergrodderd. Jan van den Poele bowde vanof oengevêe [[1480]] de kôoroemgank mê vuuf stroalkapelln in Brabantsche loatgotiek.
=====1834: kathedraalkateedroale=====
Neffnst de zuudbeuke wierd vanof [[1837]] e niew kapittlgebow gebowd. 't Vôorstel van Karel Verschelde vo de tôorn of te breekn en 't schip van de kerke met drie travêen te verlangrn en mêt e niewe tôorn of te werken, gienk nie deure.
=====1839: brand en niewe tôorn=====
Regel 40:
 
In [[1935]] besliste biskop Hendrik Lamiroy vo liturgiesche reedns van 't doksoal en den orgl nor achtr in de kerke te verplatsn en ierdeure 't kôor oopn te moakn.
Vanof [[1976]] wierd gedeurnde e kartêew groendige restoroasje en konsolidoasje uutgevoerd van de tôorn en de hêele kerke an de buutnkant. Ook archeoloogiesche ipgroaviengn in de kerke wierdn gedoan.
 
In [[2011]] begost de groendige ipkuus binnenin de kerke, mê uutgebreide schildrwerkn en restoroasje. In [[2013]] woarn d' êrstelliengn en 't ipfrisschn van 't schip en de zybeukn vultôojd. In [[2014]] begostn de glykoardige werkn aan 't kôor, 't transept, de krôonoemgank, de kranskapelln en de sakriestie, mê vultôojienge verzien in 2016. Achternoa vôgt nog de restoroasje van d' orgels.
 
{{Commonscat|Sint-Salvatorskathedraal}}