Tajga tusschn de Muskwa-Bergn en 't Grôot Sleevie-Mêer: verschil tussen versies

Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Forstbirdo (discuusjeblad | bydroagn)
Geen bewerkingssamenvatting
Forstbirdo (discuusjeblad | bydroagn)
Geen bewerkingssamenvatting
Regel 5:
 
==Beschryvienge==
Die ekostreeke is te vienn in nôordwestlik Alberta, nôordôostlik Britsch KolumbjeKoluumbja en e grôot stik van zuudwestlik Northwest Territories roend de Mackenzie- valleejeValleeje en 't Great Slave Lake (e grôot mêer) woanoa dat d' ekostreeke genoamd is. Byzoendre gebiedn sluutn 't boreoal bus in ten ôostn van de Mackenzie-Rieviere (tusschn Mackenzie-Bergn en Franklin-Bergn; 't land lanst de Horn-Rieviere an de westkant van de Mackenzie; 't bekkn van de Liard-Rieviere; en de Karieboe-Bergn in nôord-centroalsentroal Alberta.
 
't Landschap bestoat uut brêe platte vlaktn en lêeglandn oendrbrookn deur bergn en oogvlaktn, lik de Karieboe-Bergn. Bykans den êft van 't gebied is bedekt mê moerassn en veenn lik Zama-Mêer in Alberta. D' ekostreeke is in de zôone van nie-aanêensluutnd ''permafrost'' en êt 'n subarktiesch kliemoat, mê zoomre-temprateurn mêt e gemiddelde roend 12,5 °C, en wientre-temprateurn mêt e gemiddelde van -18° C toe -24,5 °C. De joarliksche gemiddelde temprateurn zyn tusschn -2,0 °C en -6,5 °C. De neerslag is taamlik lêege, mêt e gemiddelde tusschn 250 mm en 500 mm.
Regel 17:
 
==Bedreigiengn en beschermienge==
[[Ofbeeldienge:Whirlpool Canyon on the Liard River.jpg|thumb|Verbriddrienge ip de Liard-rieviere, Britsch KolumbjeKoluumbja.]]
Die ekostreeke is goed bewoard, mêt e geschat 75% da nog oengerêpt is. Beschermde gebiedn bevattn westlikke dêeln van ''Wood Buffalo National Park'' in nôordlik Alberta, de zuudlik-sentroale Northwest Territories, en ''Maxhamish Lake Provincial Park'' en andre beschermde gebiedn in nôordôostlik Britsch KolumbjeKolumubja. Kappn van de busschn is de grotste bedreigienge vo d' ekoloogiesche weirde van de streeke tegoare mê de meuglikeedn vo myn-uutboatienge, d' uutwerkienge van de Mackenzie-ootostroade en oolje-puuplynn.
 
==Eksterne koppliengn==