Donau: verschil tussen versies

50 bytes toegevoegd ,  4 jaar geleden
clean up
(clean up)
De '''Donau''' is met 2414 kilometers de twidde langste riviere van [[Europa]] achter de Wolga. De riviere ountspriengt in 't Zwarte Woud achter soamnvloeiienge van de Brigach en de Breg in Donaueschingn in [[Duutsland]]. Steedn lik [[Weenn]], Bratislava, Boedapest en Belgrado liggn an de Donau. De Donau is e gemengde riviere, da betêkent da ze gevoed wordt deur smelt[[woater]] en reegn. De riviere is een belangryke voarroute voe de scheepvoart, de visschery en 't toerisme. In 1992 wierd de Donau deur middel van 't Reyn-Main-Donaukanoal met de Main en de [[Reyn]] verboundn. Azzo kwam 't er e nieuwe voarroute tusschn de [[Nôordzêe]] en de Zwarte Zêe toet stand.
 
De riviere de Donau is in drieën verdêeld wat dat de noame betreft: de "''Boovn-Donau''" lopt van Kelheim toet Passau 188 &nbsp;km, van Passau toet Linz 91 &nbsp;km, van Linz toet Weenn 206 &nbsp;km en van Weenn toet Gönyű 138 &nbsp;km. De "''Middn-Donau''" lopt van Gönyű toet Boedapest 144 &nbsp;km, Boedapest toet Moldova Veke 599 &nbsp;km en Moldova Veke toet Turnu-Severin 117 &nbsp;km. De "''Beneedn-Donau''" lopt van Turnu Severin toet Brăila 761 &nbsp;km en van Brăila toet Sulina 170 &nbsp;km.<ref>[http://informatie.binnenvaart.nl/thema/donau De Donau ] informatie.binnenvaart.nl</ref>
 
==Landn woar dat de Donau deure strôomt==
De Donau strôomt vanof 1,4 &nbsp;km ten ôostn van Donaueschingn in Duutsland deur [[Ôostnryk]], [[Slovakeye]], [[Hongareye]], [[Kroatië]], [[Servië]], [[Bulgareye]], [[Roemenië]], [[Moldavië]], [[Oekraïne]] en via de Donaudelta moundt ze uut in de Zwarte Zêe.
 
==Geschiedenisse van de Donau==
1.891

bewerkingen