Jan Van Eyckplatse: verschil tussen versies

Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Pastel (discuusjeblad | bydroagn)
link
Grind24 (discuusjeblad | bydroagn)
clean up
Regel 5:
In 1787 zyn ze begost met e stik van de Spegelreie en d'ansluutnde kroanreie t'overwelvn. Da gebeurdeg' in drie fasen. Ze zyn begost met de Sint-Jansbrugge of te breekn en d'Academieplatse an te leggn. In 1844 en ze de noame veranderd in Jan Van Eyckplatse. In 1793-1795 wierd de reie vôort overwelfd tout an de [[Kroanplatse]], en de Kroanbrugge ofgebrookn. 't Stik tout an de Philipstockstroate met de Wisselbrugge dêen z'in 1856. De bruggn zyn gedêeltelik oundergrounds bewoard.
 
't Standbeeld van [[Jan van Eyck]] uut 1878 is gemakt deur [[Hendrik Pickery]]. 't Is 3,75 m hoge en 't weegt à peu près 1.780  kg. Êest stound et beeld van Jan van Eyck deur [[Jan Robert Calloigne]] ip die plekke.
 
Ip den hoek van d'Academiestroate stoat de [[Poortersloge]] en an den overkant tusschn d'Academiestroate en 't [[Gent'of|Genthof]] 't [[Tolhuus (Brugge)|Tolhuus]] uut 1478, me lienks de portoalloggia met et woapnschild van Pieter van Luxemburg, ridder van d'[[orde van et Gulden Vlies]], bouwhere van 't Tolhuus en ountvanger van de tol. 't Smal gotisch geveltje lienks d'r neffest in nateurstêen uut ca.1470 is 't Pyndershuus, 't gildnhuus van de pynders. Da woarn de lastdroagers of dokwerkers. In de gevel is ter beeldhouwwerk van pyndertjes die 't gebouw oundersteunn en boovn de roundbogige pôorte stoan under vier patrôonillign.