Ôostnryk: verschil tussen versies

Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Antoine.01 (discuusjeblad | bydroagn)
Geen bewerkingssamenvatting
Grind24 (discuusjeblad | bydroagn)
clean up
Regel 20:
|fêestdag=[[26 oktober]]
}}
'''Ôostnryk''' (Duuts: ''Österreich''), officieel '''Republiek Ôostnryk''' (''Republik Österreich'') is e land in Middn-Europa met een ippervlak van 83.858  km². 't Grenst in 't nôordn an [[Duutsland]] en [[Tsjechië]], in 't ôostn an [[Slovakeye]] en [[Hongareye]], in 't zuudn an [[Itoalië]] en [[Slovenië]] en in 't westn an [[Zwitserland]] en [[Liechtnstein]]. Van e grôte 8 miljoen inweuners weunn der 1,5 miljoen in d'hôofdstad [[Weenn]].
 
't Modern Ôostnryk bestoat nog moa sedert 1919. De grenzn van nu zyn ton vastegesteld by 't Verdrag van Versailles. 't Grotste dêel van d' Ôostnrykers (56 %) weunt in de grôte steedn. 95% van de bevolkienge is Duutstoalig.
Regel 38:
't Nôordn van 't land is lêger en doa ligt ook 't dal van de twidde grotste riviere van Europa, den [[Donau]], die styf belangryk is vo de scheepvoart en in directe verbiendienge stoat met de [[Zwarte Zêe]]. Andere riviern zyn den Inn, de Traun, den Enns, de Mur en de Mürz.
 
D' ênigste lêegvlakte van Ôostnryk ligt in 't ôostn en doa ligt ook 't grotste meer van 't land, de Neusiedler See met een ippervlak van 356  km². 't Is 't lêegste punt van Ôostnryk (115 m). 't Hogste punt is de Grossglockner (3797 m).
 
Plekkn lik Tirol, Salzkammergut, Innsbruck, d' Ôostnryksche Alpn, Salzburg, Weenn en andere culturele centra hen van Ôostnryk e belangryk Europees touristisch centrum gemakt.