Kêltiesche loofbusschn: verschil tussen versies

Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Forstbirdo (discuusjeblad | bydroagn)
Geen bewerkingssamenvatting
Forstbirdo (discuusjeblad | bydroagn)
Geen bewerkingssamenvatting
Regel 10:
D' ekostreeke bestoat oofzoaklik uut [[Êke|êeke]]busschn uut d' eetoage van d' euvls en 't lêeg gebergte. D' ekostreeke êt ook klêene stiksjes van nôordlikke [[berke]]busschn, moerasschn, en zoêt woatr-plantegruuj van d' oovrstroomiengs-, polders- en turfmoerasschn van nôordlik Iengeland en zuudlik Schotland.
 
't KlimoatKliemoat van d' ekostreeke is in 't algemêene zochte, mo dr zyn veele reegndoagn en 't is oltyd nat. 't KlimoatKliemoat in die palearktiesche streeke is gemilderd deur 't bestoan van de [[Golfstrôom]] die verbykomt te westn van de Britsche eilandn.
 
==Plantnryk==
De glykbluuvnde nievoos van nattigheid en warmte van die ekostreeke zorgn vô de best meuglikke groejvôorwoardn vô loofboomn. De zoomrêekn oovrêerschn die busschn, mo de zochte en de groeve [[Berke|berkn]] doen 't ier ook goed.
 
Oendre de geweune ulst, de geweune lystrbesse en 't gêeteblad gruujn dr ''Dryopteris''-voarns en ''Thelypteris''. In gebiedn woa dat de groendn nie goed ofwoatrn oentwikkln dr undre vêenmoerassn. Dr is mo winnig temprateure-varjoasje ier deur de mildrndn invloed van de oemriengnde zêen. 't Vriest mor e poar weekn ip 't joar. E zuk kliemoat gift meuglikeedn vo plantngemêenschappn uut zowêl streekn van de [[Middellandsche Zêe]], 't arktiesch gebied en 't gebergte.
 
==Eksterne koppliengn==