Noordreyn-Westfalen: verschil tussen versies

Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Geen bewerkingssamenvatting
Geen bewerkingssamenvatting
Regel 15:
|}}
'''Noordreyn-Westfalen''' ([[Duuts]]: ''Nordrhein-Westfalen'') is e [[Dêelstoat (Duutsland)|dêelstoat]] (''Bundesland'') in 't westn van [[Duutsland]] met 'n ippervlak van 34.080 [[km²]]. Den hoofdstad is [[Düsseldorf]].
== Geschiedenisse ==
 
Noordreyn-Westfalen is in [[1946]] gesticht deur e fusie van de provinsjes Nôord-Reynland en Westfalen, vroeger alletwêe dêel van [[Pruussn]], en de Vrystoat Lippe.
== Geografie ==
 
De dêelstoat grenst an [[België]] (provinsje [[Luuk (provinsje)|Luuk]]), [[Holland]] (provinsjes [[Hollands Limburg|Limburg]], [[Gelderland]] en [[Overyssel]]) en de Duutsche dêelstoatn [[Nedersaksen]], [[Hessen]] en [[Reynland-Palts]].
 
De belangrykste riviere van de dêelstoat is de [[Reyn]], woaran de grotste twêe steedn liggn, [[Keulen]] en Düsseldorf. In de Reyn stroomn de [[Ruhr]] en de [[Lippe]], met doartusschn 't [[Ruhrgebied]] mè mêer of drie miljoen inweuners.
== Administratieve indêlienge ==
 
Noordreyn-Westfalen bestoat uut vuuf administratieve regio's (''[[Regierungsbezirk]]e''), verdêeld in 31 districtn (''[[Kreis]]e'') en 23 stadsdistrictn (''Kreisfreie Städte''). De dêelstoat telt in totoal 396 gemêentn (1997), de stadsdistrictn, die zelve gemêentn zyn, inbegreepn.
{{Commonscat|Nordrhein-Westfalen}}