Boudewyn V van Henegouwn: verschil tussen versies

Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Pastel (discuusjeblad | bydroagn)
Geen bewerkingssamenvatting
Pastel (discuusjeblad | bydroagn)
Geen bewerkingssamenvatting
 
Regel 18:
| moeder = Alix van Noamn
}}
'''Boudewyn V van Henegouwn''', bygenoamd '''de Stoutn''' (ca. 1150 – [[Bergn (België)]], [[17 december]] [[1195]]) was [[Groafschap Henegouwn|groaf van Henegouwn]] van 1171 toettout 1195, [[markgroaf]] van Noamn van 1189 toettout 1195 olsals Boudewyn I, en [[groaf van Vloandern]] van 1191 toettout 1194 olsals Boudewyn VIII. Zyn ouders woarn Boudewyn IV van Henegouwn en Alix van Noamn.
 
Boudewyn erfde Henegouwn van zyn voader en Noamn van zyn moeder. Deur in 1169 te trouwn mè [[Margaretha van den Elzas]], zuster en erfgenoame van de Vlamsche groaf [[Filips van den Elzas]], die in [[1191]] stierf zounder jounges, kwam Boudewyn ook groaf van Vloandern.
Under jounges:
* IsabellaIsabelle van Henegouwn, van 1180 tout 1190 keuniginne van Vrankryk deur heur trouwhuwelikFilips[[Philippe AugustII van Vrankryk|Philippe Auguste]]
* [[Boudewyn IX van Vloandern]], êeste keizer van Constantinopel (Latyns keizerryk)
* Yolande van Henegouwn, getrouwd mè Peter van Courtenay, keizer van Constantinopel
* FilipsPhilippe I, markgroaf van Noamn
* Hendrik van Vloandern, keizer van Constantinopel
* Sibylle van Henegouwn, getrouwd mè Guichard IV, hêre van Beaujeu (Rhône)
* Eustace van Henegouwn
* Godfried van Henegouwn
Achter da zyn vrouwe Margaretha gestorvn was in 1194, dêed ‘n'n ofstand van Vloandern vor under zeune Boudewyn, die hem in 1195 ook ipvolgde in Henegouwn. In Noamn wierd ’n'n ipgevolgd deur zyn joungere zeune FilipsPhilippe I van Noamn. Zyn dochter IsabellaIsabelle was d’êested'êeste vrouwe van de FranscheFrãnsche keunienk FilipsPhilippe AugustAuguste.
 
[[Categorie:Groaf van Vloandern]]