Johanna van Constantinopel: verschil tussen versies

29 bytes toegevoegd ,  1 jaar geleden
(clean up)
 
In 1202 vertrok heur voader ip de vierde [[kruustocht]]. Heur moeder, die in verwachtienge was, is mor achter gegoan o ze genoeg hersteld was van de geboorte van heur zuster Margaretha. Heur noenkel Filips I, [[markgroaf]] van Noamn, was regent en zorgde vo de twê meisjes. In 1204 is heur moeder ziek gekommn in Akko (Israël), en de 9stn ogustus is ze doa gestorvn. E joar loater stierf heur voader in de kerkers van Bulgareye.
 
Filips van Noamn blêef regeern in heur noame, mo je brocht zyn nichtjes in e moeilikke situoasje deur hem te verloovn mè Marie, dochter van de Fransche keunienk [[Philippe II van Vrankryk|Filips August]], die under liet overbriengn no zyn hof in [[Parys]].
 
[[Teresa van Portugal]] (of Mathilde), de weeuwe van [[Filips van den Elzas]], kost de Fransche keunienk overtuugn vo Johanna te loatn trouwn met infante Fernando (of Ferrand) van Portugal, e zeune van heur broere Sancho. Ze trouwdn in Parys in januoari 1212 en da was ’t ende van ’t regentschap van Filips van Noamn.
3.025

bewerkingen