Prins Laurent: verschil tussen versies

1.599 bytes toegevoegd ,  2 jaar geleden
geen bewerkingssamenvatting
k (Bot: Migrating 11 interwiki links, now provided by Wikidata on d:q700152 (translate me))
In juli 2007 rakt et bekend dat 'n 2/3 va zyn subsidies kwytspeelt vo zyn vzw KINT omda z' under bezigoudn me gevalln woarvo dat er ander organisaties bestoan.
 
In februoari 2019 et Pano ne verhaal gemakt over de VZW voor een hêrbebossingsprojekt in Libië. Laurent at me zyn vzw geld na doar gezoen' ma door de val van den diktator Khaddafi was da allemoale weg. Nu volgens de wet moet da geld door de stoat wêre gegevn worden, ma op een of andere maniere ebben ze da in de NBB genegeerd. Toen da Pano verder keek wa eignliek gedoan is gewist me Libië kwam et ut da er allemoal geld lag vastgezet van Khaddafi zêlve. En derbie gingn de intrestn van da geld na Libië were, zonder boe of ba, niemand wist van etwa.
Na die Pano-reportage zagn we Prins Laurent zeggn da de regering em simpelweg addn genegeerd, zêefs at de wet zei daze moestn betoaln.
't kwam uiteindelijk ut dat de Belgischen staat
[[Categorie:Prins van België]]
 
Tegelijk zoekt ­Pano uit wat er nu écht gebeurd is met het kapitaal van de voorma­lige Libische leider Khaddafi. Met zijn vzw had Laurent geld gestopt in een bebossingsproject in Libië, maar het land zegde dat contract eenzijdig op. Waarop de prins een brief schreef aan premier Michel om aan te klagen dat de regering hem niet hielp om het geld te recupereren. “Dat was het project van mijn leven. Ik wou zelfs in Tripoli gaan wonen”, zegt de prins. Dus steekt hij al zijn tijd nu in de juridische strijd. Wat is er precies gebeurd? Gaat het om spijtige misverstanden, of worden er potjes gedekt?
 
Uniek aan de reportage is dat VRT en RTBF de handen in elkaar geslagen hebben: journalisten Wim Van den Eynde en Maité Warland hebben hun hele onderzoek samen gevoerd. Het resultaat is dan ook gelijktijdig te zien in Pano en Questions à la une.
Anonieme gebruiker