E17: verschil tussen versies

Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
k sv
Foroa (discuusjeblad | bydroagn)
kGeen bewerkingssamenvatting
Regel 1:
De '''E17''' is een otostrade die over het West-Vlams hrondgebiedgrondgebied lôopt. In [[Belgje]] volt ie soamen met de A14. De 'E' noame komt van de [[Europa |Europeeske]] maniere van noamhevingenoamgevienge voor internationaleinternationoale otostrades. VroeherVroeger noemde ie ''E3'', moar in 1986 ein ze de noame veranderd. Zin em behunnbegunn'n anlehhnanleggn in 1966, en openhesteldopengesteld in 1974.
 
De E17 es een belangrike verkièrsoaderverkêersoader, omdat ie de haavnoavn van [[Antwerpen]] verbindt met [[Vrankrik]]. IèsÊs belangrik voorvôo de vele West-VlamingenVlamiengen ut het zuden van de provinsjeprovinsie die in [[Gent]] weirken. Tés wok een heliefdegeliefde wegweug vôor druhstoerismedrugstoerisme ut Vrankrik noar [[Olland]].
 
Omda de E17 de rapste maniere is om van [[Olland]] en de scandinaviesescandinoaviese landen in't zuden te groaken passeren er nie allieneallêne vreedvrêed veel camiongs, moar oakôok veel Ollandse toeristen met caravans die zoadanigzôdoanig overloaden zun da uldern beuk sleept.
 
Soms gebeuren der zwoare accidenten, moar de zwoarste was zonder êeniheêenige twiveltwiffel dedé in Kruisoutem ip 27 februari 1996, toen da een 200tal200-tal oto's in de mistsmôor ip elkoar hebotstgebotst ein. Der zin ton 10 dôodn hevallengevolln en ieder joar es't er nog een specialespecioale aktie van de politie om het verkièrverkêer te controleren ip overdreevn sneleid ter 'nahedachtenisnoagedachtenisse' van da ongevalongeluk.
 
== Traject in West-Vloandern ==
De E17 komt [[West-Vloandern]] vanut [[Vrankrik]] binnen in [[Rekkem]]. Ie verlaatverloat de provinsjeprovinsie were in [[WoarehemWoaregem]]. Ie doet de volgende Gemêentengemêenten an:
* Rekkem ([[MjeennMêenn]]) (1Ênen afritofrit noa [[Oalbeke]] en Moeskroen)
* [[Kortrik]] (2Twêe afrittenofritten: Kortik Zud en Kortrik OôstÔost)
* [[Oarelbeke]] (1Ênen afritofrit: [[Dèrlik]])
* Woarehem[[Woaregem]] (1Ênen afritofrit: WoarehemWoaregem)
 
== Traject in Europa ==
De E17 es nen belangriken verkièrsaoderverkêersoader deur hièl Europa. Ie verbindt Beaune (Vrankrik) met [[Antwerpen]]. Belangrikste steedn:
* Antwerpen
* [[Gent]] of Gant
* Kortrijk of Courtrai
* [[Lille]] of [[Rissel]]
* Arras
* Cambrai
Regel 30:
 
== Varia ==
In [[Oarelbeke]] ein ze der eenen natuur/recreatieparkrecreoatiepark van 80 ectaren met en groatgrôot meer an overhehoudnovergoudn: [[De HoaversGoavers]], omdat ze 4vier miljoen kubieke metersmeitrs zand nodihnodig oan vôo de talud van de autostrade.
De E3 eit wok de noame heheevn an alle soarten E3 lanen en stroaten, et E3 advertentieweekblad van Roularta en an de wielerkoerse [[E3 Pris Vloandern]].
 
DeDen E3 eit wok de noame heheevngegeevn an alle soarten E3 lanenloanen en stroaten, et E3 advertentieweekblad van Roularta en an de wielerkoerse [[E3 Pris Vloandern]].
==Koppelinge==
 
[http://home.scarlet.be/~si650495/snelweg/index-nl.html website over de Belgiske snelweegn]
==Externe Koppelienge==
[http://home.scarlet.be/~si650495/snelweg/index-nl.html websiteWebsite over de Belgiske snelweegn]
 
[[Categorie: Verkêer]]