Wallonië: verschil tussen versies

Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Geen bewerkingssamenvatting
Labels: Ongedaan gemaakt Bewerking via mobiel Bewerking via mobiele website
→‎Toale: Leestekens gecorrigeerd en Oost-Vlaams verwijderd
Labels: Ongedaan gemaakt Bewerking via mobiel Bewerking via mobiele website
Regel 17:
 
==Toale==
Wallonië is 't vo 't grôte mêerndêel te doen in Frans mo in de Ôostkantons ('t uterste ôostn) weunn der ook 70.000 DuutstoalignDuutstoalihen. In 9 gemêentnhemêentn is 't [[Duuts (toale)|Duuts]] d' officiële toale moa de Woaln kunn der ôok under administroasje doen in 't Frans. In de angrenzendeanhrenzende WoalseWoals'e gemêentnhemêentn Weismes en Malmedy zyn der ton were faciliteitn vo de Duutsers.
 
An de Vlams-Woalse grenzehrenze zyn der in de gemêentnhemêentn (of steedn) Komen-Waasten, Moeskroen, EdingenEding'n en VloesbergVloesberhe toalfaciliteitn vo de [[Nederlans]]toaligntoalihen. Ze zyn ollemoale dêel van de Woalse provincieprovinsje HenegouwnHenehouwn.
 
De voornoamste streektoalestriktoale in Wallonië is 't [[Woals]]. Ze spreeknklapn 't overoloverolle buutn in 't Westn van HenegouwnHenehouwn woa da [[Picardisch]] de volkstoale is. En ôok nie in 't zuudn van Noamn woa da ze Champenois klappn. In de provincieprovinsje LuxemburgLuxemburh spreeknklapn ze nog Gaumais en LuxemburgsLuxemburhs. Vanof 1900 hèiteddet 't gebruukhebruuk van de streektoaln sterk verminderd omda et Frans zô ipkomt en d' officiële toale is. Der bestoa ôok ne wikipedia in 't Woals die ol 30 duusdduust artikels lank is.
 
==Provincies==