Sint-Nikloajkerke (Mêesn): verschil tussen versies

316 bytes toegevoegd ,  13 jaar geleden
k
geen bewerkingssamenvatting
k
k
De '''Sint-Nikloajkerke''' is d'ênigste kerke van [[Mêesn]]. Ze volt, van in de wiede omtrek, op deur neurn top in de vorme van e koepel. Doarom is neur bienoame ''d'n Dikkop''.
 
Oender de kerke legt er e romaanse crypte uut 'n 11stn êeuw. Die crypte is 't ênigste beschermde monument (sedert 1939) va Mêesn. In de crypte legt er oek e grafstêen ter êre van [[Adela van Mêesn]]. In 'n [[Êeste Weireldoorloge | Êestn Weireldôorlog]] wos de crypte een oofdkwartier van de [[Duutsland|Duutsche]]. Tussen december 1914 en februoari 1915 logeerde der een Duutse korporol in de Betle'em'oeve, nie verre van de Sint-Nikloajkerke, die een schilderietje van de ruïnes van de kerke schilderde. Dien korporol noemde [[Adolf Hitler]] en der angt een kopieë van da schilderietje in 't geschiedkundig museum van Mêesn.
 
De kerke, lik of da ze d'r nu uutziet, bestoat sedert 1928. Ze wos hêle eropgebouwd, want ze wos in 'n Êestn Weireldôorlog hêlegansn in puun geschootn. D'ôorspronkelike kerke bestoeg ol sedert 1057.
787

bewerkingen