Sint-Nikloajkerke (Mêesn): verschil tussen versies

5 bytes verwijderd ,  13 jaar geleden
k
goeie toevoeging, Filibertus. Wat geregionaliseerd waar nodig. En die "gelogeerd" vervangen door "gekzazerneerd". Want hij was er als soldaat, denk ik. Of ben ik mis?
k
k (goeie toevoeging, Filibertus. Wat geregionaliseerd waar nodig. En die "gelogeerd" vervangen door "gekzazerneerd". Want hij was er als soldaat, denk ik. Of ben ik mis?)
De '''Sint-Nikloajkerke''' is d'ênigste kerke van [[Mêesn]]. Ze volt, van in de wiede omtrek, op deur neurn top in de vorme van e koepel. Doarom is neur bienoame ''d'n Dikkop''.
 
Oender de kerke legt er e romaanse crypte uut 'n 11stn êeuw. Die crypte is 't ênigste beschermde monument (sedert 1939) va Mêesn. In de crypte legt er oek e grafstêen ter êre van [[Adela van Mêesn]]. In 'n [[Êeste Weireldoorloge | Êestn Weireldôorlog]] wos de crypte een oofdkwartier van de [[Duutsland|Duutsche]]. TussenTusschen december 1914 en februoari 1915 logeerdewos der't eener e DuutseDuutschn korporolkorporoal in de Betle'em'oeve gekazerneerd, nie verre van de Sint-Nikloajkerke. Die korporoal, die[[Adolf eenHitler]], ad e schilderietje van de ruïnes van de kerke schilderdegemakt. Dien korporol noemde [[Adolf Hitler]] en derDer angt een kopieëkopie van da schilderietje in 't geschiedkundig museum van Mêesn.
 
De kerke, lik of da ze d'r nu uutziet, bestoat sedert 1928. Ze wos hêle eropgebouwd, want ze wos in 'n Êestn Weireldôorlog hêlegansn in puun geschootn. D'ôorspronkelike kerke bestoeg ol sedert 1057.
5.817

bewerkingen