Beaulieu: verschil tussen versies

Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
k sv
Astro (discuusjeblad | bydroagn)
Regel 13:
De groep Beaulieu werd gestuurd vanut en dudelik motto: Roger is de baas. Der moest keihard gewerkt wordn. Ie controleerde naturlik alles: 't beleid en de werkvloer. Ot er etwat nie liep lik of da iet et wilde, schreeuwde ie de kaders van de meur. 't Aggresief karakter van de Beaulieu groep, zorgde der natuurlik voorn da ie nie al te vele vriedn makt. O Roger e concurent koste zeer doen gingt iet zeker nie latn.
 
In de joaren viftig woaren der veel kljiene zelfstandige vlasboazen die wel moesten veranderen van stil omdat 't vlas nieme marsjeerde. N'dêeln Dêel gieng in de leemploaten, 'n ander in de weverieen. 't Was oak de periode voar den BTW en in dien tid was 't hieltegans normoal dat'n goen 'ilft van de commerce in 't zwart was. En da zwart geld, dad'ein ze bi den Beaulieu langer euthouden dan d'andere, en ein ze 'r nu oak mier mizerie mee.
 
Achter de upsplitsing in 1989, veu ieder kind e mini-Beaulieutje bluft Beaulieu up slichte voet staon met 't gerecht en de fiscus. In 1989 en eerste keje mis in [[Groot-Britanje]]. Jan De Clerck, zen broere Dominiek en vuf kaderledn moet'n e weke in de bak voe beschuldiging va in 't zwart verkopn van tapietn. 't Geld zoe via koerriers na Belgje gesmokkeld zien tusschn de baggage en kleers. Achter twee joar kwamn ze tot een overeenkomste voe 2 miljoen euro te dokk'n, zonder schuld te bekenn.
Regel 20:
Ook in Belgie liepn der verschilnde onderzoekn na fraude vanwege de familie De Clerck, via allerlie financiele structurn waar da [[Lernot en Gauspie|Pol en Jo]] nog een puntje an zoe kunn zuign.
 
Omda rond 1990 de oofdspecialiteit van Beaulieu, tapiten en tapis plein in het begun van 1990 serieus begoste markt te verliezen, ein z'er zêre de laminoaten biegepakt in novolginge van [[Unilin Groep|Unilin]] (Quickstep).
 
In 't begeun van de joaren twiedeuzd begoste Beaulieu te beseffen da in ne krempende markt van de tapiten de groatste konkurrent de eigen familie was. Olverweuge 2005 ein ze toan oak beslist om 't miestendiel van de Beaulieu firmatjes were in ien firma "Beaulieu International Group" onder te bringen. In principe est doageliks behier in anden van professionele managers en eit de faimilie der niks in te piepen.