Lisseweegs Varretje: verschil tussen versies

Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Tbc (discuusjeblad | bydroagn)
k galerie
Tbc (discuusjeblad | bydroagn)
kGeen bewerkingssamenvatting
Regel 1:
't '''Lisseweegs VaartjeVarretje''' is e [[kanoal]]tje in [[Lissewege]], in de [[België|Belgische]] provinsje [[West-Vloandern]]. 't Varretje is een oede, van oorsproeng nateurlike woaterweg tussn de stad [[Brugge]] en de [[Nôordzee]]. 't Lisseweegs vaartje lopt dwes deur 't dorpscentrum. Der liggn drie stêenn [[brug]]gn over: de Tiendebrug, de Heulebrug en de Roelandsbrug.
 
Oorsproenkelik lag t'er tussn Lissewege en de zêe de "olievliet"; tussn [[Ter Doest]] en Brugge lag e voartje met de noame "Lissewegeree". In 't begun van den [[13sten eeuw]] werd er e kanoal gegroavn voe die twee met mekoar te verbienn. Da kanoal werd gegroavn dwes deur de [[terpe]] woa da't dorp Lissewege ip lag. 't Lisseweegs VaartjeVarretje werd eest gebruukt voe den anvoer van Doornikse [[blowsteen]] voe de bow van d'abdie en de kerke, en loater als ne handelsweg noa Brugge.
 
Oorsproenkelik lag t'er tussn Lissewege en de zêe de "olievliet"; tussn [[Ter Doest]] en Brugge lag e voartje met de noame "Lissewegeree". In 't begun van den [[13sten eeuw]] werd er e kanoal gegroavn voe die twee met mekoar te verbienn. Da kanoal werd gegroavn dwes deur de [[terpe]] woa da't dorp Lissewege ip lag. 't Lisseweegs Vaartje werd eest gebruukt voe den anvoer van Doornikse [[blowsteen]] voe de bow van d'abdie en de kerke, en loater als ne handelsweg noa Brugge.
==Ofbeeldiengn==
<gallery>
Regel 8 ⟶ 9:
Image:Lissewege - Lisseweegs Vaartje and street.jpg|Lisseweegs Vaartje en gelieknoamige stroate
</gallery>
 
[[categorie:Brugge]]
[[categorie:Voart in West-Vloandern]]
 
[[nl:Lisseweegs Vaartje]]