Kinepolis: verschil tussen versies

Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
k glottisslag
k sv
Regel 1:
'''Kinepolis''', of beter '''Kinepolis Group''' es een bedrif da cinemazoalencinemazoaln utboatuutboat.
 
==Geskiedenisse==
In 1970 zin [[Albert Bert]] en [[Rose Claeys-Vereecke]] begonn'nbegon met een klêenenklênen moa sjieken cinema in [[Oarelbeke]] met 2 zoalen. t't Vernieuwende was da ze alles kostenkost'n bedienenbedien met eineênen operateur. Ze probeerdenprobeerd'n denzelfden trucktruc in het Ringshopping[[Ring Shopping]] in [[Kuurne]]. Moa giengin einêen van die zoalen wierd echt rendoabel eten 't werd gestopt achter 'n poar joarenjoarn.
 
<br>In een twièdetwidde fasefoase ein ze toon drie complexen heopendgeopend in [[Vloandern]]: de Trioscoop in Hasselt in '72 met 3 (loater 7) zoaln) ,; êen in [[Kortrik]], de pentascoopPentascoop, me 5 zoalenzoaln in '75; en ook nog êen in [[Gent]], de Decascoop (mè 10 zoaln) in '81. Z'oan veel vernieuwende ideeën, surtout deur hrôoteregrôtere cinemacomplexen te willn bouwen die an skerpe kwaliteitseisn moest'n voldoen. Een êeste vôorbeeld wos de Kinepolis in [[Brussel]], met 25 zoalenzoaln, een fenomenoal aantal in 1988.
In 2006 ging'n de twjee familie uut elkoar: de familie Claeys verkocht ol eur andêel'n an externe investeerders.
 
In 2006 ging'n de twjeetwêe familiefamiljes uut elkoar: de familie Claeys verkocht ol eur andêel'n an externe investeerders.
 
==Nu==
Ondertussn es de Kinepolis Groep uthehroeiduutgegroeid tot nen EuropeesenEuropeesn speler, me zoaln in [[Belgje]], [[Vrankrik]], [[Spanje]], [[Zwitserland]] en [[Pooln]]. In 1997 zin de Bert en Claeys groep'n hefuseerdgefuseerd tot de '''Kinepolis Group NV''', en in 1998 zin ze noonoa de Beurse van Brussel hehoangegoan met 25% van de andêeln. De liste van zoaln in Belgje:
* Kinepolis [[Brugge]]
* Kinepolis [[Brussel]]
Regel 20 ⟶ 22:
 
==Anbod==
De films die deur Kinepolis getôond wordnword'n, zin biekan ollemoale (Amerikoanse) blockbusters. Ze probeern oek e bètjebitje de cinefiel an te sprekenspreek'nklèndereklindere filmptjes. Dat aanbod noemn ze "Cinémanie", moa 't bluft vriè beperkt. <br>

Kinepolis eit wok een bitjeôok de noame da ze de markt tevele dominerendomineern en doardeure klêendere onafhankelikeonafankelike cinemazoalencinemazoaln, (en doarmee ook de alternatievere[[alternatieve film)]], het leevn moeilik moaken.
 
==Externe koppelienge==