Pervyzje: verschil tussen versies

Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
LimoWreck (discuusjeblad | bydroagn)
kGeen bewerkingssamenvatting
Regel 16:
|postcode=8600
|}}
'''Perviezje''' is e landelik [[dorp]]sje in de [[België|Belgische]] provinsje [[West-Vloandern]] en e [[deelgemeente]] van [[Diksmude]]. Perviezje ed een ippervlakte van 12,23 [[vierkante kilometer|km²]] en biekan 900 iweuners. Beist de gemeentelike fuusjes van 1971 woaren [[Lampernisse]], [[Oostkerke]] en [[Stuvekenskerke]] bie Perviezje gevoegd, dat zelve in 1977 e deelgemeente van de stad Diksmude werd.
 
't Groendgebied van de huidige dêelgemeente Perviezje bestoend vroeger uut twee heerlikheedn: Perviezje zelve lag 't hope me't gehucht [[Schôorbakke]] in de [[kasselrie]] [[Veurne-Ambacht]]; de zudelike parochje [[Sint-Katharinakapelle]] lag in de heerlikheid Berkel. In 1812 werd Sint-Katharinakapelle bie Perviezje agehecht.
Beist de gemeentelike fuusjes van 1971 woaren [[Lampernisse]], [[Oostkerke]] en [[Stuvekenskerke]] bie Perviezje gevoegd, dat zelve in 1977 e deelgemeente van de stad Diksmude werd.
 
Perviezje lag vanof oktober 1914 voe de reste van den [[Êeste Weireldoorloge]] an 't front en is biekan helegans verwoest gewist. In 1919 is de wederipbow begunn.