Kamer: verschil tussen versies

Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
nieuwe pagina: De kamer van 't Brugse Vrije was de platse van woruut dat de schepens 't Vrije bestierden. Der wier in de kamer ook recht gesproken. In tegenstellinge toe de vierschare wa...
 
Geen bewerkingssamenvatting
Regel 1:
De kamer van 't [[Brugse Vrije]] was de platse van woruut dat de [[schepens]] 't Vrije bestierden. Der wier in de kamer ook recht gesproken. In tegenstellinge toe de [[vierschare]] waren de zittingen van de kamer nie openbaar. In de kamer wiern de processen gevoerd waarwo dat er gin onderlinge verbintenisse of contract was tussen den [[eiser]] en de [[verwerder]]. Met andere woorden, in de kamer wiern de processen gevoerd waarwo da 't recht moste ginterpreteerd worn. Om gin precedenten te scheppen vergaderden de schepens in zukke processen met meern, minimum met vuven.
 
Processen wo dat er "snelrecht" nodig was, bevoorbeeld a't gink over levende beesten of over alimentatiegeld voe mensen, kost de zake voôrvoe de kamer worn gebrocht, ook al moste die zake in normale omstandigheen voôrvoe de vierschare gekomn en. Da was 't geval a't er gevraagd wier achter [[sommiere decisie]].
 
Meestal naamde 't eerste document van een proces voôrvoe de kamer [[rekwest]], soms wiern der voôrvoe de kamer processen begost met een [[causatie]]. De processen voor de kamer volgden in grote lien de [[procedeure voôrin 't Brugse Vrije]] zuste lik de processen die voôr de vierschare kwaam.
 
==bron==