E17: verschil tussen versies

Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Foroa (discuusjeblad | bydroagn)
k sv 1.1a
Regel 1:
De '''E17''' is een otostrade die over het West-Vlams grondgebied lôopt. In [[Belgje]] volt ie soamen met de A14. De 'E' noame komt van de [[Europa |Europeeske]] maniere van noamgevienge voor internationoale otostrades. Vroeger noemde ie ''E3'', moar in 1986 ein ze de noame veranderd. Zin em begunn'n anleggn in 1966, en opengesteld in 1974.
 
De E17 es een belangrikebelangryke verkêersoader, omdat ie de oavn van [[Antwerpen]] verbindt met [[VrankrikVrankryk]]. Ês belangrikbelangryk vôo de vele West-Vlamiengen ut het zuden van de provinsie die in [[Gent]] weirken. Tés wok een geliefde weug vôor drugstoerisme ut VrankrikVrankryk noar [[Olland]].
 
Omda de E17 de rapste maniere is om van [[Olland]] en de scandinoaviese landen in't zuden te groaken passeren er nie allêne vrêed veel camiongs, moar ôok veel Ollandse toeristen met caravans die zôdoanig overloaden zun da uldern beuk sleept.
Regel 8:
 
== Traject in West-Vloandern ==
De E17 komt [[West-Vloandern]] vanut [[VrankrikVrankryk]] binnen in [[Rekkem]]. Ie verloat de provinsie were in [[Woaregem]]. Ie doet de volgende gemêenten an:
* Rekkem ([[Mêenn]]) (Ênen ofrit noa [[Oalbeke]] en Moeskroen)
* [[Kortrik]] (Twêe ofritten: Kortik Zud en Kortrik Ôost)
* [[Oarelbeke]] (Ênen ofrit: [[DèrlikDèrlyk]])
* [[Woaregem]] (Ênen ofrit: Woaregem)
 
== Traject in Europa ==
De E17 es nen belangrikenbelangryken verkêersoader deur hièl Europa. Ie verbindt Beaune (VrankrikVrankryk) met [[Antwerpen]]. Belangrikste steedn:
* Antwerpen
* [[Gent]] of Gand