Zwevezêle: verschil tussen versies

Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Astro (discuusjeblad | bydroagn)
k SV, met (hopelijk) respect voor de klanken van de originele auteur
k sv 1.1a
Regel 2:
 
==Bezienswoardigeedn==
Den toren van Sint Aldegonde is uut de 15sten êeuw. De reste van de kerke is erbouwd in 1965. Het woapenschild van Zwevezele verwist noar nen ehk. In 't nôordn van Zwevezele lign de Munck-busn, met odde schône boomn. Nie bekend, toch stifstyf schône.
 
==Bekende Zwevezelnoars==
* [[Jules Sap]] (1891? -1966), overlevende van den Titanic, wo dan ze van zinne noame 'Sop' oan gemoakt. Voardege naar [[Amerika]] om d'r rond Detroit t'elpn in den ôogst van de bêetn. Ter woarn in 't totoal zes Zwevezelnoars op de Titanic oat-ie zonk; ol in de derde klasse. Loater eet ie nog in [[VrankrikVrankryk | Vrankrijk]] in de oogst gewerkt, als 'Fransman'.
* [[Willy Vanneste]] (°1944), won in 1967 ne rit in de [[Roende van VrankrikVrankryk]] en droeg ter de gelen trui. Won in 1970 de vierdoagse van Dunkerke.
* [[Joe Harris]], alias Georges Lisabeth (1943-2003), zanger, brocht zin jeugd deure in Zwevezele.
* [[André Vandewiele]] (°1926) kreeg den 22sten ogustus 2006 het ereburgerschap van Wiengne-Zwevezele woar dat-ie geboorn is en weundege tot in 1951.
Regel 12:
==Geschiedenisse==
In de joarn tsjestig van de verleen êeuw stond er een motofabrikke in Zwevezele: Claeys-Flandria.
Ter woarn wok twee browwerienbrowweryn in de Lichterveldestroate. Ze browden bier en mohtegen limonoade. Eén van die browwerienbrowweryn, Callewaert, was zinnen tidtyd verre vorut. Ulder limonoademerk, 'White Star' hoht ten latste van achter den Twède Weireldoorlog nen Ingelsen noame (in plekke van ne Fransen dat ton mode was). Moar: ze oan niet allene witte, gele en roo (grenadine) moar wok lichtgroene limonoade! Eeuwige roem!
 
==Het citoat==
Raymond van het Groenwoud moakte Zwevezele onsterfelikonsterfelyk in Vloandern in zijn lidsje: "Je veux de l'amour" -
"'k Heb gezongen in Aalst, Peutie, Zwevezele, Genoelselderen"