Michiel de Swaen: verschil tussen versies

4 bytes toegevoegd ,  15 jaar geleden
geen bewerkingssamenvatting
k (sv 1.1a)
Geen bewerkingssamenvatting
[[Ofbeeldienge:Mdeswaen.jpg|thumb|right|<Center>Michiel de Swaen]]
 
'''Michiel de Swaen''' ([[Duunkerke]], [[20 januoari]] [[1654]] - [[Duunkerke]], [[3 meie]] [[1707]]) was e bekende [[schryver]] van [[Frans-Vloandern]]. Je was "chirurgijn"chirurgyn en e Zuud-Nederlands rederikerrederyker. In de 17e êeuw wast'n êen van de bekendste rederikersrederykers van [[Vloandern]].
 
[[Ofbeeldienge:Square_Michel_de_Swaen_Coudekerque-Branche_29-12-2006.jpg|thumb|left||<Center>Square Michiel de Swaen]]
 
In 1687 wierd'n "prince" van de koamer "Kersauwe" (ôok wordt zinzyn lidmoatschap van de rederikerskoamerrederykerskoamer "Sint Michiel" in Duunkerke wordt ôok vermeld). ZinZyn gedicht'n zinzyn dikwilsdikwyls religieus ginspireerdg'inspireerd. WoarschinlykWoarschynlyk ist'n beïnvloed gewist deur [[Jacob Cats]] en [[Joost van den Vondel]]. Je dichtte ôok geleegneidsverzn en klucht'n. Uut z'n theoretisch werk "Neder-duitsche digtkonde of rym-konst" blykt zinzyn kennisse over 't werk van de 17e êeuwse Fransche dichtr-tonêelschryver Pierre Corneille en van de Poetica van Aristoteles.
 
De Swaen is mè Maria Petyt en Edmond De Coussemaker êen van de belangrykste historische verteegnwoordigers van de Nederlandstoalige Cultuur in Vrankryk. [[Guido Gezelle]] noemde em de "Vondel van Duunkerke".
 
De Frans-Vlamsche Michiel de Swaenkring is noar em vernoemd. In Duunkerke istris't er ôok e stroate en e middelboare schole "Le Collège Michel de Swaen" noar em vernoemd. In [[Nieu-Coudekercke]] (Frans: ''Coudekerque-Branche'') istris't er e plantsoen "Square Michel de Swaen".
 
== Werk'n ==
24.475

bewerkingen