Kortryks: verschil tussen versies

Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
k sv 1.1a
k sv 1.1a
Regel 1:
Dit is een aanzet om de spelling van het KortriksKortryks (of algemener Zuid-Oost West-Vlaams) vast te leggen met nadruk op de relatie/verschillen met het [[West-Vlams/SV V1.1|Standaard Vlaams]] (SV)
 
KortriksKortryks wordt gesproken in de grote regio rond [[KortrikKortryk|Kortrijk]], dus in de gemeenten Kortrijk, [[Kuurne]], [[Wevelgem]], [[Lendelee]], [[Oarelbeke]]. Als je regiospecifieke paginas schrijft, duid je dit bovenaan aan met de template <nowiki>{{plat|Kortriks}}</nowiki>. Voor het wel heel speciale oud centraal KortriksKortryks is er een sectie in [[KortrikKortryk#Toale|KortrikKortryk]].
 
Het Kortrijks spreidt zich verder uit tot in Moorslede, Izegem en Tielt waar de overgang naar het Iepers en Brugs begint hoorbaar te worden. Ten Oosten van [[KortrikKortryk]] en [[Oarelbeke]], namelijk in Zwevegem en Deerlijk is er een heel scherpe klank verschuiving die eindigt in het wel heel specifieke Waregems. Verder zitten wij in het weer andere Oost-Vlaams.
 
Dit is slechts een eerste onvolledig voorstel: aanvullingen zijn welkom, discussies voer je best op de [[Talk:KortriksKortryks|discussiepagina]].
 
==Hoofdregel==
Regel 44:
===andere regels? vul maar aan===
 
[[Categorie:KortrikKortryk]]