Boudewijn Seapark: verschil tussen versies

17 bytes verwijderd ,  12 jaar geleden
bitje sv
(+afbeeldienge)
(bitje sv)
[[Image:Dolphinarium Boudewjinpark.JPG|thumb|right|300px|'t Dolfynarium]]
't '''Boedewien Seapark''' is e [[pretpark]] en [[themapark]] in de [[Belgje|Belgische]] stad [[Brugge]]. 't Ligt e bitje buutn t't centrum in [[Sinte-Machiels]] en bestoat uut 't dolfynarium en 't Boedewienpark tôpe.
 
=='t Dolfynarium==
In 't Boedewien Seapark e je 't modernste en grôotste dolfynarium van Europa.
J'et doar ae Seapark me dolfyntjes, zeeonden en zeeleeuwen.
 
Ze zwemmen doar allemoal in e ''dolfidroom'': dadat disis e vreivrêe grôotegrôte koepel van biena eneen alve ectare. De bassing eit e wateroppervlak van 850 m² en is 6 mèters diepe.
Je ku goan kiekenkyken naar verschillende shows, d'err is ploatse van 1500 menschen.
 
Ze doen doar ook onderzoekenonderzoekn.
 
Ze doen wetenschappelijkweetnschappelik onderzoek me 3 dolfyntjes van 't park. Ze noemen Milo, Yotta en Flo. Die drie dolfyntjes zetten under dagelijksdageliks in. Ze doen onderzoek vo te kiekenkyken oe da ze dervoare kunnen zorgen dan d'andere dolfyntjes niet me vaste koamenkommn te zittenzittn in de nettennettn tydens de visvangste. Want doardeure sterven derd'r elk joar vele beestjes doordat ze stikk'nstikkn (ze zittenzittn vaste in die nettennettn, en dolfyntjes en 't nodig vo af en toe e ke na boven te komenkommn vo t' oasemen, en ols ze da nie kunnen, danton stikkenstikkn ze).
 
Ze doen schoolvoorstellingen en andere educatieve projectn. Ook zienzyn ze bezig met een pilootstudie over revalideren met de dolfyntjes.
 
==Andere interessante activiteitn==
J'et ook een roofvogelpresantatieroofvogelpresentatie. Je ziet doa zee-arends, gieren, ulen, valken,... 't Is een interactieve voorstellinge.
Der zienzyn ook vele papegoaien, me vele klurtjes. MissschienstMisschienst koamenkommn ze zelf op je schoeder zittenzittn.
 
ZenZ'en ook nog een diernpark me vannolles en nogwanog wa. Je ku de beestjes strelen, je ku 'tkunt ermee babbelen, ...
Ook e je nog vele attracties lyklik bievoorbeeldebyvoorbeeld de Orca Ride, t't Piroateschip, en de nieuwste attractie: Hurricane. Vo de hele kleine kiendjes e je ook nog t'speelparadiest speelparadys (me e bollenbad, klimrekken en slierboanen) en vo de hele hele hele kleine kientjes is 't er Bambinoland.
 
== Under website ==
22.856

bewerkingen