Zwevezêle: verschil tussen versies

Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Geen bewerkingssamenvatting
Geen bewerkingssamenvatting
Regel 4:
Den toren van Sint Aldegonde is uut de 15sten êeuw. De reste van de kerke is erbouwd in 1965. Het woapenschild van Zwevezele verwist noar nen ehk. In 't nôordn van Zwevezele lign de Munck-busn, met odde schône boomn. Nie bekend, toch styf schône.
 
==Bekende ZwevezelnoarsZwevezjilnoars==
* [[Jules Sap]] (1891? -1966), overlevende van den Titanic, wo dan ze van zinne noame 'Sop' oan gemoakt. Voardege naar [[Amerika]] om d'r rond Detroit t'elpn in den ôogst van de bêetn. Ter woarn in 't totoal zes Zwevezelnoars op de Titanic oat-ie zonk; ol in de derde klasse. Loater eet ie nog in [[Vrankryk | Vrankrijk]] in de oogst gewerkt, als 'Fransman'.
* [[Willy Vanneste]] (°1944), won in 1967 ne rit in de [[Roende van Vrankryk]] en droeg ter de gelen trui. Won in 1970 de vierdoagse van Dunkerke, en won wokin de1972 grotehet prijskampioenschap van Zurich.
* [[Joe Harris]], alias Georges Lisabeth (1943-2003), zanger (drink rode wijn..., meisjes zeggen gauw..., ik wil een knoopje aan je bloesje zijn...), brocht zinzinne jeugd deure in Zwevezele.
* [[André Vandewiele]] (°1926) kreeg den 22sten ogustus 2006 het ereburgerschap van Wiengne-Zwevezele woar dat-ie geboorn is en weundege tot in 1951.
 
Regel 20:
==Boek==
André Vandewiele, geschiedenis van Zwevezele (2 deeln).
 
== Gebeurtenissen ==
Joarlikse karnavalstoet in februarie, ingericht deur dorde van de boloetn
 
==Externe koppelienge==