Hof Bladelin: verschil tussen versies

Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
D-rex (discuusjeblad | bydroagn)
+ cat
Astro (discuusjeblad | bydroagn)
kGeen bewerkingssamenvatting
Regel 1:
Et '''Hof Bladelin''' is geleegn in de Noldestroate (Nl: Naaldenstraat) 19-21 in [[Brugge]]. 't Oedste gedèèlte wer gebouwd deur [[Pieter Bladelin]], èèste roadgever van [[Filips de Goede]], schatbewoarder van d'Orde van 't Gulden Vlies en be'eerder van d' ertogelike bezitieng.

Pieter Bladelin veruusde in [[1451]] no Middelburg, een stadje ten Nôordn van Brugge dat ie zelve gesticht aad. In [[1466]] vereurdet ie zun eigendom aan de [[Italioanse]] bankiersfamilie de Medici, die ip da moment de belangriekste geldschieters woaren van den ertog van Boergondië.

Den èèste de Medici die der weunde was Piero de Medici. In [[1469]] liet ie 't gebouw an zun zeune Lorenzo die in 't zelste joar me Clarice Orsini trouwde. De binnentuun wor nog oltyd versierd met twèè medaljongs van die twèè.

In [[1472]] verkocht pieterPieter Bladelin zun eigendom aan de de Medici's die under bankfiliaal oendertussen in d'anden van [[Tommaso Portinari]] gegeven aan, die der vanaf [[1480]] introk. Portinari zorgde der voaren dan ze failliet goengen en in [[1497]] werd et uus verkocht an de Heer van Fiennes, ridder van et Gulden Vlies.
 
Et Hof Bladelin is nu et klôoster van de [[Zusters van de Zeven Weeën]], een West-Vlamsche orde.