Willy Lustenhouwer: verschil tussen versies

Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Foroa (discuusjeblad | bydroagn)
Tbc (discuusjeblad | bydroagn)
k letter
Regel 11:
* Willy Lustenhouwer was verliefd ip het Brugs. Je wildege zelfs een Brugs wôordenboek maken, want j'ad ol duzende woorden en gezegden ipgeschrev'n. Jammer genoeg is dat er nôoit van gekom'n. Allén nie van hem, want da Brugsch Woordenboek is loater toch toet stand gekommen.
 
==PersoanlikPersôonlik leven==
* Willy Lustenhouwer was den derden in een familie van vier joewers van wa dat er weinigletter gekend is. Z'n Voader was oenderandere een kunstschildere, Guillaume Lapouter, die voral gekend is omdat ie ein van d'einigste is dat ooit een schilderië gemakt eet van één van de 16 meulens, namelik de Dorps meulen, die nog ooit up St- Andries ekki gestoan en.
 
* Willy Lustenhouwer was den derden in een familie van vier joewers van wa dat er weinig gekend is. Z'n Voader was oenderandere een kunstschildere, Guillaume Lapouter, die voral gekend is omdat ie ein van d'einigste is dat ooit een schilderië gemakt eet van één van de 16 meulens, namelik de Dorps meulen, die nog ooit up St- Andries ekki gestoan en.
* Ot ie 17 joar was olde tjie z'n diploma van schoemakere, mo je was tie tonne ol twi joar up droaj met Xavier Geerolf en azo wierd tie muziekant in platse van schoemakere. Je leirde notenleer en banjo en xylofoon spelen. Olles toawpe miekt ie 612 liedjes over z'n carjeire.
* In 1950 was tie den geilen eisten vo als Vlamienk en Bruggelienk up te treden up de Frangse tilleviesie.