Bagynof (Brugge): verschil tussen versies

Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Filibertus (discuusjeblad | bydroagn)
kGeen bewerkingssamenvatting
Filibertus (discuusjeblad | bydroagn)
kGeen bewerkingssamenvatting
Regel 3:
Et '''Begynof van [[Brugge]]''' werd in [[1245]] gesticht deur gravinne [[Johanna I van Constantinopel]], dochter van graaf [[Boudewijn IX]], die toet keizer van Constantinopel gekroand was achter de vierde kruustocht.
 
Et BegybofBegynof van Brugge ee zun originèle middelèèuwse[[middelêeuwen|middelêeuwse]] structeur kunnenkunn oeden. 't Is een geslootn of omriengd deur woater. Ip de pôorte wo da je deure moet vo bin te goan stoat er [[1776]], mo de mèèste uuzetjes zyn uut de 17ste en 18ste èèuwe. Der zyn der een poar in neo-gotische styl uut de 19ste èèuwe en in ’t zuudelik dèèl zyn der zelfs nog een poar bewoard gebleven uut de 14ste en 15ste èèuwe. In et grôotst uus weunde vroeger de ‘Grootjuffrouw’ die ’t begynof leidige. In èèn van de uuzetjes is ’t er een muzeum ingericht, '''’t Begynuuzetje''', wo da je ku zien oe dan de begyntjes vroeger leefdigen.
 
De Sint-Elisabethkerke die by de iprichtinge van ’t begynof deur [[Margaretha van Constantinopel]] gebouwd was, brandige ged èèltelik uut in [[1584]], mo werd eripgebouwd en ersteld en de werkn woaren in [[1609]] gedoan.