Kinepolis: verschil tussen versies

Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
k sv 1.1b
Geen bewerkingssamenvatting
Regel 1:
'''Kinepolis''', of beter '''Kinepolis Group''' es een bedrifbedryf da cinemazoaln uutboat.
 
==GeskiedenisseGeschiedenisse==
In 1970 zinzyn [[Albert Bert]] en [[Rose Claeys-Vereecke]] begonbegonn met een klênen moa sjieken cinema in [[Oarelbeke]] met 2 zoalen. 't Vernieuwende was da ze alles kostn bedienbedienn met ênen operateur. Ze probeerd'nprobeerdn denzelfdendenzelfdn truc in het [[Ring Shopping]] in [[Kuurne]]. Moa gin êen van die zoalen wierd echt rendoabel en 't werd gestopt achter 'n poar joarn.
 
In een twidde foase ein ze toonton drie complexen geopend in [[Vloandern]]: de Trioscoop in Hasselt in '72 met 3 (loater 7) zoaln; êen in [[Kortryk]], de Pentascoop, me 5 zoaln in '75; en ook nog êen in [[Gent]], de Decascoop (mè 10 zoaln) in '81. Z'oan veel vernieuwende ideeën, surtout deur grôtere cinemacomplexen te willn bouwen die an skerpescherpe kwaliteitseisn moestn voldoen. Een êeste vôorbeeld wos de Kinepolis in [[Brussel]], met 25 zoaln, een fenomenoal aantal in 1988.
 
In 2006 ging'ngingn de twêe familjes uut elkoar: de familie Claeys verkocht ol eur andêel'nandêeln an externe investeerders.
 
==Nu==
Ondertussn es de Kinepolis GroepKinepolisgroep uutgegroeid tot nen Europeesn speler, me zoaln in [[Belgje]], [[Vrankryk]], [[Spanje]], [[Zwitserland]] en [[Pooln]]. In 1997 zinzyn de Bert en Claeys groep'ngroepn gefuseerd tot de '''Kinepolis Group NV''', en in 1998 zinzyn ze noa de Beurse van Brussel gegoan met 25% van de andêeln. De lyste van zoaln in Belgje:
* Kinepolis [[Brugge]]
* Kinepolis [[Brussel]]
Regel 17:
* Kinepolis [[Leuvn]]
* Kinepolis [[Liège]]
* Metropolis [[AntwerpenAntwerpn]]
* Palace [[Liège]]
* Kinepolis [[Gent]] (de vroegere Decascoop)
 
==Anbod==
De films die deur Kinepolis getôond word'nwordn, zinzyn bykan ollemoale (Amerikoanse) blockbusters. Ze probeern oekôok e bitje de cinefiel an te spreek'nspreekn mè klindere filmptjesfilmtjes. Dat aanbod noemn ze "Cinémanie", moa 't bluftbluuft vrièvrêe beperkt.
 
Kinepolis eit ôok de noame da ze de markt tevele domineern en doardeure klêendere onafankelykeonafankelike cinemazoaln, en doarmee ook de [[alternatieve film]], het leevn moeilykmoeilik moakenmoakn.
 
==Externe koppelienge==