Eist: verschil tussen versies

Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Geen bewerkingssamenvatting
Regel 7:
De toeristische periode van Heist begost in 1860 en d'r kwam ton een êeste hotel: "hotel du phare". 't Ad een terrasse in out want de zêedyk bestoend nog nie. Dat is de reden woarom dat de beweuners van Heist toet in 't begun van de 20e êeuwe de zêedyk "de plancher" (planknvloer) noemdegen.
 
Achter de [[twiddn Weireldôorloge|twidde weireldoorloge]] veranderde 't uutzicht van Heist. De spôorweg wierd verleid noa 't zuudn en in 1951 kwam 't er een nieuwe stoatie en weunwyk.
 
Toe in de joarn tsjeventig kwam 't zêewoatr by ôog ty toe an dn dyk. Mè de werkn in Zêebrugge is ter vele zand ip 't strange van Heist gespootn gewist. Sedertdien is ter deur de werkinge van ôog en loag ty nog vele zand bygekommn. 't Woater komt ol lange nie mi toe an dn dyk. Heist et e vrêe brêed strange.
Ip dn dyk zyn sedert de joarn tsjeventig bykan al oed' uuzn (vele Belle Epoque me bel-étage) afgebrookn en vervangn deur appartementn.
An den dyk van Zêebrugge is ter vrêe vele zand by malkoar gewoaid. Zovele zèls da ter ne spontoane duunvormink is gekommn. 't Is sedert kort nateurreservoat.
 
==Evenementn==
*Carnaval wordt in Heist styf gevierd. De zundag vo de vastn trekt de carnavalstoet deur de stroatn, de moandag is 't "Sprotjesdag" en wordt er gedanst ip 't "bal van de Zêemêerminne" en ip vastnoavond (diesendag) wordt er nog carnaval gevierd in de stroatn van Heist en surtout in de cafés.