Jean-Marie Dedecker: verschil tussen versies

Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
D-rex (discuusjeblad | bydroagn)
k recat
k robotvervangienge: (-VLD +Open VLD)
Regel 7:
 
== Polletieker ==
Achter zyn periode as judocoach is 'm in de polletiek gestapt, mêer bepoald by de [[Open VLD]]. Deur zien recht-voe-de-roap mentaliteit et 'm dikwyls gebotst met de partytop, moar angezien dat ie nen stemmentrekker is, dorsten ze 'em nie tevele in de weg legg'n toet achter de [[Gemêenteroadsverkiezingn 2006|geminteroadsverkiezieng'n va 2006]].
 
Z'n ôofdprobleem met de [[Open VLD]] was dat 'm voend dat die party tevele noa links gienk, woardeure da ze veel stemm'n verloor'n an't [[Vlaams Belang|Vlams Belang]]. Ander'n zeid'n dat je tevele meedoet met de extreem-rechtsche, en ze doardeure tevele in de koarte speelt. In [[Ostende]] stoend 'm tegenover [[Johan Vande Lanotte]] van de [[SP.a|sossen]]. Je kost de mêerderheid ni breek'n.
In 2006, achter de gemêenteroad erkiezieng'n et de partie beslootn, achter de klassieke Dedecker rutteliengen in de gezetten en televisie, en up vrage va Bart Tommelein in Ostende, voe Dedecker uut de VLD te smytn.
Regel 19:
Ip [[9 december]] koos de [[N-VA]] voo 't Kartel, woarip da Jean-Marie Dedecker de partie nôodgedwongn verliet. Begun [[2007]] kondigde ie an dat ie een eign partie iprichtige ''Lijst Dedecker'', me als slogan 'gezond verstand'.
 
Jean-Marie Dedecker is ôok en polletieker van stunts: in 2002 smokkelde em en journalist toe by [[Marc Dutroux]]. In 2004 oalden 'm 38% van de [[Open VLD]] stemm'n in en verkiezienge voe VLD-vôorzitter. Een oenverwachs ôge score, gelet up het verzet van de partytop tegen zien kandidateure.
 
Jean-Marie Dedecker, as ne doenkerblauwen liberoal, eet iedren n'uchtend, drie groene en êene sos tussen zyn [[stute]]n; kwestie van de forme t'oen.