Klêen Seminoarie: verschil tussen versies

Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Klein Seminarie/ Albrecht Rodenbach/Guido Gezelle/Hugo Verriest/Pater Lievens/skoole/1806
 
D-rex (discuusjeblad | bydroagn)
sv + wikified
Regel 1:
'''t' Klêen seminoarie''' is een schole in [[Roeseloare]] da't bisdom in [[Gent]] è gesticht in 't joar [[1806]].
t' klein seminarie is een skoole dat bisdom in gent è gesticht in tjaar 1806. Der zaatn daar vjel spesjale gasten lik Albrecht Rodenbach, Guido Gezelle, Hugo Verriest en Pater Lievens. Voor 1806 wast er een abdie.De bedoelinghe van de skoole was vo de knappe koppen van West-Vloandern te laatn komn en under ahter under studjies int Klein Seminarie naart Groot Seminaie te zendn. Vroegr wast een jongesskoole, nu ist gemengd.
 
Vandoage ist Klein Seminarie bekend van under kerke.
Der zaatn daar veel speciale gasten lik [[Albrecht Rodenbach]], [[Guido Gezelle]], [[Hugo Verriest]] en [[Pater Lievens]]. Vôor 1806 was't er een abdie. De bedoelienge van de schole was vo de knappe koppen van [[West-Vloandern]] te laatn komn en under achter under studies in't Klêen Seminoarie naar't Grôot Seminoarie te zendn. Vroegr was't een jongesschole, nu is't gemengd. Vandoage ist Klêen Seminoarie bekend van under kerke. Vo de gewone Roeseloarenoare is't e schole voo knappe kinders. Ze ligt in de Zuidstroate, an den overkant van 't zuidpand en café de Robenbach.
Vo de gewone Roesalrenare ist e skoole vo knappe kinders. Ze ligt in de Zuidstroate, an den overkant van tzuidpand en café de robenbach.
Ge kunt er Latinse en modern studeern.
 
[[Categorie: Onderwys]]