Oopnboar vervoer: verschil tussen versies

Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Ceuninck (discuusjeblad | bydroagn)
Geen bewerkingssamenvatting
Ceuninck (discuusjeblad | bydroagn)
Geen bewerkingssamenvatting
Regel 1:
Openboar vervoer is persoannvervoer dat openboar toegankkyk is. Iederêen die wil meugt er gebruk va moaken. De vervoerders kunn de passagiers nie weigrn under mee te pakkn os ze de tarief betoaln. In tegenstellinge me particuliern.
Binnkort komt er iere e bitje info over 't openboar vervoer.
 
==West-Vloandrn==
In West-Vloandern zorgt De lijn voa d'otobuus dienstn en de kusttram. 'n NMBS zorgt voa de tringdiensten. In diverse grwoate stedn rien der wok stadsbussen. Da zin bussn vant openboar vervoer die alêene mo in de steden rien en der nie butn. Vwoarbeeldn in West-Vloandern: Brugge Kortryk Roeseloare Oostende. De kusttram ried langs hjil de Belgsche kust. Noamelik van Knokke tot e met De Panne.
 
==Vloandern==
Just lyk West-Vloanders zorgt De lijn voa d'otobuus dienstn en de trams. 'n NMBS zorgt wok voa de trings. Butn West Vloandrn Rien der nog Trams in Gent en Antwerpn. In Gent rien der wok trolleybuusn. Da zien otobuusn die up eletric rien. Ze kriggen under stroam via een bovnleidinge. In antwerpen rid er wok nog nen premetro. Da zin in feite de tramlynn die up sommigste plekkn oender de groend rien. Noamelik oender de Meir.
 
==Wallonië==
In Wallonië zorgt de TEC voa d'otobuus dienstn en tramdienstn. De rien alljine moa trams in Charleroi. In't centrum van Charleroi rien ze just lik in Antwerpen oender de groend. Da word doa Metro léger genoemd. Zin van de 8 geplande lynn moa 3 gebouwd woavan dat er slechts en anderhalve lynne van gebrukt weird. Ze stoat dus wok up de liste van travaux inutiles. Juste lik de 2,5 km lange metrotunnele in Luk die nwoais is gebrukt. In Spa is de TEC bezug met de bouw van en kabeltring. In Wallonië is den NMBS verantwoardelik vwoa de trings. Momenteel zin ze bezig met de bouw van een grwoate HST stoasje in Luk. (Liège Guillemins)
 
==Brussel==
In Brussel zorgt den MIVB oafdzoakelik voa ed openboar vervoer. Ze exploiteren otobuusn, trams en metros. Ze zin momenteel bezug met ed erskildern van de buusn en trams in andere kleurn.
 
[[De lijn]]